Kimu Čenunu piemeklējušas veselības problēmas; Ziemeļkoreja ārzemēs meklē zāles

© unsplash.com

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ir pieņēmies svarā un, šķiet, viņam ir ar aptaukošanos saistītas veselības problēmas, arī augsts asinsspiediens un diabēts, tāpēc Phenjanas amatpersonas ārzemēs meklē jaunus medikamentus 

Kima ārstēšanai, pirmdien Dienvidkorejas likumdevējiem pavēstīja Seulas izlūkdienests.

40 gadus vecais Kims, kas ir pazīstams ar pārmērīgu alkohola lietošanu un smēķēšanu, nāk no ģimenes, kurā bijušas sirds problēmas.

Gan viņa tēvs, gan vectēvs - Kimu dinastijas iepriekšējie diktatori - nomira ar sirds slimībām.

Kā izteikušies daži novērotāji, Kims, kas ir aptuveni 170 centimetrus garš un iepriekš svēra 140 kilogramus, 2021.gadā, šķiet, bija zaudējis daudz svara, iespējams, mainot diētu.

Taču jaunākie valsts mediju attēli liecina, ka viņš ir atguvis svaru.

Pirmdien Dienvidkorejas Nacionālais izlūkošanas dienests (NID) slēgtā sanāksmē likumdevējiem paziņoja, ka Kims atkal sver aptuveni 140 kilogramus un ir sirds slimību augsta riska grupā, žurnālistiem pastāstīja deputāti.

Izlūkdienesta pārstāvji likumdevējiem sacījuši, ka Kimam kopš 30 gadu vecuma ir novēroti augsta asinsspiediena un diabēta simptomi.

NID uzskata, ka Kima aptaukošanās ir saistīta ar alkohola lietošanu, smēķēšanu un stresu.

Izlūkdienests uzzinājis, ka Ziemeļkorejas amatpersonas mēģinājušas iegūt jaunus medikamentus ārzemēs, lai ārstētu Kima augsto asinsspiedienu un diabētu, sacīja deputāti.

Kima veselības stāvoklis ir uzmanības centrā ārpus Ziemeļkorejas, jo viņš nav oficiāli izraudzījies savu pēcteci, kas uzņemtos vadību par valsts kodolarsenālu.

Svarīgākais