Māte seksuāli izmanto 5 gadus vecu bērnu - viņas attaisnojums ir šokējošs

© Pixabay.com

Kādā Lietuvas ciemā 30 gadus veca māte atkārtoti seksuāli izmantoja savu piecus gadus veco dēlu. Aizturētā bērna māte savu vainu atzīst, taču viņas attaisnojums pārsteidzis policiju - sieviete skaidroja, ka viņai jau piecus gadus nav vīra. Ar stāstu dalās tv3.lt.

Bērnu tiesību speciālisti Lietuvā stāsta, ka šogad bijuši jau vairāki gadījumi, kad pieaugušie seksuāli izmanto nepilngadīgos.

“Bērnam šis ir viens no traumējošākajiemm pārdzīvojumiem un visgrūtāk pārvarams. Un tas nav atkarīgs no vecuma, tas ietekmē bērnu ilgākā laika periodā,” stāsta eksperte.

“Daudziem šķiet, ka viņš neko nestāstīs, jo viņš ir mazs, viņš nesaprot. Bet bērns iekšēji saprot, ka šī uzvedība ir nepieņemama."

Varas iestādes pārbaudīja sievietes garīgo veselību, taču izrādījās, ka māte pilnībā apzinās, ko dara. Mātei ir nedaudz vairāk par 30 gadiem.

Mātes attaisnojums bija šokējošs - sieviete teica, ka šādi rīkojusies, jo viņai jau 5 gadus neesot vīra.

Kad noskaidrojās par mātes neveselīgo kaislības apmierināšanu, sociālā darbiniece uzreiz tam nenoticēja un neveica nekādas darbības - dienesti vienkārši nevarēja atzīt, ka tas notiek.

Zēna dzīve jau no pirmajām dienām bija īpaši grūta, jo viņa māte grūtniecības laikā lietoja narkotikas. Sieviete tika ārstēts vairākas reizes.

Šobrīd zēns dzīvot pie tantes, taču ierēdņi nolēma nešķirt bērnu no mātes pavisam - viņiem ir atļauts sazināties, piedaloties psihologam.