Pēc sabotieru uzbrukumiem traucētā dzelzceļa satiksme Francijā tiks pilnībā atjaunota pirmdien

© Scanpix

Sabotāžas skartajās Francijas ātrvilcienu līnijās ir pabeigti remonta darbi un pirmdien tie atsāks kursēt ierastā režīmā, svētdien paziņoja Francijas valsts dzelzceļa uzņēmums SNCF.

Vilcienu satiksme galvenajā līnijā uz rietumiem no Parīzes jau strādā "gandrīz normāli" un galvenajā līnijā uz ziemeļiem no galvaspilsētas kursē trīs ceturtdaļas TGV ātrvilcienu, informēja SNCF, apliecinot, ka šajās līnijās vilcieni maršrutu izbrauc ierastajā laikā.

SNCF paziņoja, ka kompānija darbinieki kopš piektdienas rīta ir nenogurstoši strādājuši un pabeiguši remontdarbus. Veiktie testi skaidri apliecina, ka vilcienu kursēšanu ir iespējams atjaunot ierastā grafikā. "No pirmdienas rīta vairs nebūs nekādu aizķeršanos," paziņoja Francijas valsts dzelzceļa uzņēmums.

Pagaidām nav skaidrs, kas naktī uz piektdienu trīs stratēģiski nozīmīgās dzelzceļa infrastruktūras vietās veica sabotāžas darbības. Nav arī skaidrs, vai sabotieru apzināts mērķis bija traucēt olimpisko spēļu atklāšanu piektdien.

Desmitiem tūkstošu vilcienu pasažieru divas dienas piektdien un sestdien sarežģījumus radīja vilcienu atcelšana un kavēšanās. Sabotieri dzelzceļa infrastruktūrai uzbruka laikā, kad 800 000 cilvēku plānoja doties ceļā uz vasaras brīvdienu galamērķiem.

Francijā trijās sabotāžas skartajās ātrvilcienu līnijās sestdien notiek 70% reisu, paziņoja Francijas valsts dzelzceļa uzņēmums SNCF.

Jau vēstīts, ka piektdien, Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas dienā, ap pulksten četriem rītā nenoskaidroti ļaundari veica koordinētus sabotāžas aktus, aizdedzinot dzelzceļa elektrokabeļus un semaforus.

Tādēļ tika traucēta ātrvilcienu satiksme Atlantijas, ziemeļu un austrumu līnijās, informēja SNFC. Ietekmēta vilcienu satiksme ar Beļģiju un "Eurostar" vilcienu reisi uz Lielbritāniju pa tuneli zem Lamanša šauruma.

Tomēr dienvidaustrumu līnijā satiksme nav traucēta, jo sabotāžas aktu izdevies novērst.

Francijā ir noteikts augsts terorakta iespējamības līmenis līdz olimpisko spēļu noslēgumam 11.augustā.

Olimpisko spēļu laikā par drošību Parīzē un citviet Francijā gādā desmitiem tūkstošu policistu un karavīru.