Krievija atzīst "Bild" interneta versiju krievu valodā par "ārvalstu aģentu"

© pixabay.com

Krievija ir iekļāvusi "ārvalstu aģentu" sarakstā Vācijas laikraksta "Bild" tiešsaistes versiju krievu valodā.

"Bild" krievu valodā ir publicējis neprecīzu informāciju par Krievijas politiku, teikts tiesu iestādes paziņojumā, kuru piektdien publicēja valsts ziņu aģentūra TASS.

Paziņojumā arī teikts, ka "Bild" krievu valodā izplatījis neprecīzu informāciju ar mērķi "radīt negatīvu tēlu par Krievijas bruņotajiem spēkiem".

Vācijas mediju grupa "Bild" raksturoja šo Krievijas rīcību kā mēģinājumu nepieļaut brīvu žurnālistiku.

TASS ziņoja, ka šī mediju organizācija arī izteikusies pret "īpašo militāro operāciju", kā Krievija dēvē savu karu pret Ukrainu.

"Bild" krievu valodā arī piedalījies "'ārvalstu aģentu ziņu un materiālu izplatīšanā neierobežotam skaitam cilvēku".

"Bild" krievu valodā iekļaušana ''ārvalstu aģentu" kategorijā ir "neefektīvs mēģinājums nepieļaut brīvu žurnālistiku un valsts propagandas atmaskošanu", paziņoja grupas "Bild" preses sekretārs. Tā arī esot kompliments šī izdevuma komandas veiksmīgajam darbam, kuru vada Maksims Kurņikovs.

"Ārvalstu aģenta" statusa piešķiršana bieži ir pirmais solis uz starptautisku organizāciju vai mediju darbības pilnīgu aizliegumu Krievijā.

"Bild" ir regulāri publicējis rakstus krievu valodā kopš 2022.gada. Papildus savai ziņu programmai krievu valodā tas arī piedāvā intervijas un ziņas savā "YouTube" kanālā.

"Bild" krievu valodā pārstāv bijušais Krievijas radiostacijas "Eho Moskvi" galvenā redaktora vietnieks Maksims Kurņikovs. Šai programmai ir vairāk nekā 330 000 sekotāju "YouTube" un vairāk nekā 60 000 sekotāju lietotnē "Telegram".

Svarīgākais