No Turcijas Krievijā nogādāts GRU virsnieka auto spridzinātājs

© pixabay.com

No Turcijas Krievijā nogādāts Jevgeņijs Serebrjakovs, kas tiek turēts aizdomās par Krievijas militārā izlūkdienesta GRU virsnieka automašīnas spridzināšanu Maskavā, pavēstīja Krievijas Iekšlietu ministrijas preses sekretāre Irina Volka.

Serebrjakovs tika aizturēts Bodrumā, Turcijā, "abu valstu tiesībaizsargājošo iestāžu koordinēta darba rezultātā, izmantojot Interpola kanālus", sacīja Volka.

Viņš nodots Krievijas Izmeklēšanas komitejai.

Jau vēstīts, ka Maskavā trešdienas rītā tika uzspridzināts apvidus auto "Toyota Land Cruiser". Automašīnā atradās vīrietis, kam tika norautas abas kājas, un sieviete, kas guva sejas brūces.

Krievijas mediji vēsta, ka ievainotais ir GRU virsnieks Andrejs Torgašovs.

Kremļa propagandas struktūra "RIA Novosti" publicējusi video, kurā Serebrjakovs, sēžot pie galda, skatās kamerā, iepazīstina ar sevi un stāsta, ka 2023.gada februārī pēc savas iniciatīvas sazinājies ar kāda sociālā tīkla profila administratoru, lai "sadarbotos ar Ukrainas specdienestiem".

Pēc Serebrjakova teiktā, viņš sācis kontaktēties ar kādu Iļju - domājams, Ukrainas Drošības dienesta (SBU) darbinieku - un vienreiz ar viņu ticies Stambulā.

Tad Serebrjakovs Maskavas apgabala Ruzas rajonā paņēmis spridzekļa komponentus, bet Iļja "piedāvājis likvidēt virsnieku".

Serebrjakovs samontējis spridzekli un novietojis to zem automašīnas.

Serebrjakovs apgalvo, ka viņam apsolīta Ukrainas pilsonība un atlīdzība 10 000 līdz 20 000 ASV dolāru apmērā.

Saistībā ar automašīnas uzspridzināšanu Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi lietu par slepkavības mēģinājumu un sprāgstvielu nelikumīgu iegūšanu.

Turcijas Iekšlietu ministrs jau trešdienas vakarā ziņoja par aizdomās turētā aizturēšanu auto spridzināšanas lietā.

Kā apliecināja Krievijas Iekšlietu ministrija, aizturēts 1995.gadā Volgogradas apgabalā dzimušais Jevgeņijs Serebrjakovs.

Kā vēsta izdevums "Agenstvo", Serebrjakovs iestājies pret karu Ukrainā vēl pirms Krievijas karaspēka pilna mēroga iebrukuma 2022. gada februārī.

Vēl 2014. gadā viņš Maskavā piedalījies pretkara mītiņā.

Karjeras gaitā viņš strādājis vairākās Krievijas bankās, vēsta "Agenstvo".

Svarīgākais