Ukrainis izdomājis ģeniālu veidu, kā ar vecu "Teslu" cīnīties pret elektrības padeves traucējumiem

© Pixabay.com

Krievijas uzbrukumi daudzviet Ukrainā ir samazinājuši elektrības padevi tikai līdz dažām stundām dienā, liekot ukraiņiem pielāgoties regulāriem strāvas padeves pārtraukumiem. Kā ar to radoši cīnīties, raksta “Financial Times”.

Ukraina cieš no strāvas padeves pārtraukumiem, jo ​​Krievijas armija ir iznīcinājusi lielāko daļu elektroenerģijas ražošanas un pārvades iekārtu. Kijivas iedzīvotājs Aleksandrs Bentsa izdomāja, kā izmantot vecās “Tesla” baterijas, lai atrisinātu elektrības trūkuma problēmu.

"Vecā “Tesla”, ieskaitot piegādes izmaksas, maksā apmēram 10 000 ASV dolāru, un jūs to varat pārvērst 12 akumulatoros un pat pārdot rezerves daļas," skaidro ukrainis.

Katras šādā veidā ražotās sistēmas jauda ir 5 kilovatstundas, kas ir pietiekami, lai tipiskā Kijivas dzīvoklī 10 stundas darbinātu apgaismojumu un elektroiekārtas - bet ne energoietilpīgu elektrisko apkuri.

Bentsa tēvs savienoja visu savu māju ar “Teslu”, kas bija novietota pagalmā. Šī ir automašīna ar 100 kWh akumulatoru.

"Tas var darbināt visu māju nedēļu," saka Bentsa.

Analītiķi saka, ka ukraiņus līdz kara beigām gaida elektrības padeves pārtraukumi, turpinoties Krievijas uzbrukumiem un pastiprinoties remontdarbiem.

Saskaņā ar enerģētikas eksperta Vladimira Omeļčenko teikto, paredzams, ka dažas svarīgas atomelektrostacijas un termoelektrostacijas atsāks darbību nākamajā mēnesī pēc remontdarbu pabeigšanas, kas situāciju nedaudz atvieglos, un arī spiediens uz elektrotīkliem pēc tam mazināsies.

Taču remontdarbu rezultātā patērētājiem elektroapgāde joprojām tiks atjaunota ne vairāk kā 12 stundas dienā, un jauni Krievijas uzbrukumi var radīt vēl lielākus postījumus.

Kijivas Ekonomikas augstskolas institūta vadītāja Natālija Šapova norāda, ka Ukrainai un tās partneriem ir jāsaprot Krievijas plašākā stratēģija - ja uzbrukumi turpināsies, Ukraina drīzumā var palikt bez elektrības kapitālietilpīgiem lielajiem uzņēmumiem, kā rezultātā samazināsies nodokļu ieņēmumi.

Pirms Krievijas iebrukuma Ukraina varēja saražot aptuveni 55 gigavatus elektroenerģijas. Tagad šī jauda ir nokritusies zem 20 GW.

Svarīgākais