Kā un kurš spētu “pārliecināt” Putinu izvest karaspēku no Ukrainas? Skaidro militārais eksperts

© Pixabay.com

Militārais eksperts Jurijs Švets izteicis vienkāršu, bet efektīvu veidu, kā paātrināt Ukrainas uzvaru, raksta dialog.ua.

Ja NATO valstis nolems izvietot lidmašīnas un hiperskaņas raķetes pēc iespējas tuvāk Krievijas robežām, tas nobiedēs Putinu, sacīja militārais eksperts Jurijs Švets. Šis arguments izrādīsies visspēcīgākais ASV un Krievijas sarunās, kad izskanēs prasības par karaspēka izvešanu no Ukrainas teritorijas, un bailes no NATO varas tuvumu Krievijas Federācijas robežām liks Kremlim piekrist jebkuriem nosacījumiem, viņš apgalvo.

Pirmkārt, militārais eksperts skaidroja, kāpēc tuvākajā laikā var paātrināties visu ar palīdzību Ukrainai saistīto jautājumu risināšana: “Kas attiecas uz NATO dalībvalstīm, galvenokārt ASV, man ir cerība, ka tagad Baidens, kad viņam vairs nav jāgatavojas prezidenta debatēm, var atlikušo prezidentūras laiku veltīt tam, lai to visu paveiktu ātri.”

Jurijs Švets izteica arī efektīvu veidu, kā izdarīt spiedienu uz Putinu, kas novedīs pie ātras Krievijas kapitulācijas: “Mums ir nepieciešams pastāvīgi izvietot iznīcinātājus F-35 Somijas mežos netālu no lielceļiem, no kuriem tie var pacelties. Es domāju, ka Somija neiebilst pret B16112 kaujas galviņu saņemšanu, un pēc tam jums būs risinājums visam karam, visam jautājumu kompleksam, ko izraisījusi Krievijas agresija pret Ukrainu. Parādiet - jūs esat to izdarījuši, un rezultātā mūsu NATO ir tādā attālumā, tāpēc atrisināsim situāciju - savāciet savas mantas un aizejiet no Ukrainas teritorijas.”

Svarīgākais