Ukrainas kara 883. diena. Jaunākā informācija [papildināts 22:11]

© Depositphotos

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 25. jūlijā. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

22:11 Ukraina ir guvusi milzīgus panākumus gaisa un jūras bezpilota lidaparātu izstrādē un izmantošanā pašreizējā kara laikā ar Krieviju.

Tāpēc ir loģiski, ka Ukraina investē arī sauszemes robotu izstrādē, izmantojot savus spēcīgo kvalificētu inženieru un izstrādātāju pulku, raksta Forbes.

21:07 Doņeckas apgabalā gājis bojā bijušais Čerkasu apgabala Umaņas mērs (2015-2020) Aleksandrs Cebrijs.

20:33 Militārais analītiķis Sergejs Zgurecs nepiekrīt Zemessardzes komandiera Aleksandra Pivņenko viedoklim, ka tuvākā pusotra mēneša laikā Krievijas armija zaudēs spēju veikt aktīvus uzbrukumus un dosies aizsardzībā.

18:48 Aizvadītajā naktī 31. atsevišķās mehanizētās brigādes karavīriem izdevās izlauzties no ielenkuma pie Progresa ciema Doņeckas apgabalā. Par to ziņo DeepState analītiķi.

Kā ziņots, ar artilērijas, gaisa izlūkošanas un ar to saistīto spēku saskaņotu darbību palīdzību, kā arī virsnieku kontrolē uz vietas, 1. un 3. bataljona puiši pilnā sastāvā spējuši izbēgt no ielenkuma.

18:01. Jūrā netālu no Turcijas krastiem atrasts ūdensmotocikls ar sprāgstvielām, vēsta pravda.com.ua.

17:17. Rumānijā pie robežas ar Ukrainu netālu no Plauru pilsētas atrastas Krievijas drona kamikadzes atlūzas, pavēstīja Rumānijas Aizsardzības ministrija.

Atlūzas atrastas vienā no trim iespējamajām Krievijas dronu krišanas vietām. Atlūzas identificētas kā drona "Geraņ 1/2" fragmenti.

Atbilstoši mediji ziņām "Geraņ" ir analogs "Shahed" modeļa droniem, ko Krievija sākotnēji saņēma no Irānas, bet tad sāka ražot patstāvīgi.

16:03. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) šodien tika nogādāts vēl 21 karā Ukrainā smagi cietis karavīrs, teikts slimnīcas paziņojumā.

NMPUK pacientus sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda - dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls no NMPUK, Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikas, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikas, Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas, Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļas.

15:06. Ukrainas drošības dienests (SBU) neitralizējis Krievijas diversantu grupu, kas Ukrainā, Polijā un Baltijas valstīs plānojusi dedzināt tirdzniecības centrus un citus objektus, pavēstīja SBU.

Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentūras grupā bijuši 19 cilvēki, kas dzīvojuši Ivanofrankivskas, Dņipropetrovskas un Poltavas apgabalos, kā arī Zaporižjas pilsētā.

Aizturēts "ienaidnieka šūniņas organizators un viņa līdzdalībnieks".

14:15. Britu izlūkdienesti uzskata, ka Ukrainas bruņoto spēku uzbrukums Krievijas prāmim "Slavjaņin" ostā "Kavkaz" gandrīz noteikti radīs turpmākas loģistikas problēmas Krievijai tās okupācijas spēku apgādē Ukrainas dienvidos un reģionālā sašķidrināto preču eksportā. dabasgāze.

13:50. Ukrainas likumsargi izvērtē sociālajos tīklos parādījušos informāciju par Krievijas neonacistu grupējuma iespējamo līdzdalību pazīstamās ukraiņu politiķes un valodnieces Irinas Farionas slepkavībā.

Krievijas mediji vēsta, ka trešdien atbildību par slepkavību uzņēmusies Krievijas neonacistu kustība NS/WP (National-Socialism/White Power) Platformā "Telegram "ar NS/WP saistītā kanālā publicēts video, kas raksturots kā kadri no Farionas slepkavības vietas, vēsta Krievijas medijs "Astra". Šajā video redzamas tās pašas automašīnas, kas pēc uzbrukuma filmētajā video.

Ukrainas izdevums "Ukrainska pravda" savukārt norāda, ka "video, kas it kā ir Farionas slepkavības kadri, ilgst ne vairāk kā desmit sekundes, un tajā teju nekas nav saprotams, jo lielāko daļu laika kamera ir ar kaut ko aizklāta".

12:13. Labdarības organizācijas "Save Ukraine" komanda no okupētās Hersonas apgabala daļas uz Ukrainas kontrolēto teritoriju pārvedusi divus zēnus vecumā no 14 līdz 15 gadiem, kā arī divus bērnus, kuru vecākiem ir atņemta aizgādība, ziņo pravda.com.ua.

Oleksandrs Prokudins, Hersonas apgabala Militārās pārvaldes vadītājs, norāda, ka bērni šobrīd atrodas drošībā un saņem nepieciešamo medicīnisko, psiholoģisko atbalstu.

Kopš šī gada sākuma no okupētā Hersonas apgabala kreisā krasta uz Ukrainas kontrolēto Hersonas daļu evakuēti 152 bērni un seši bāreņi.

11:57. Šorīt no rīta Krievijas armija ar droniem uzbruka Kindikas pilsētai Hersonas apgabalā. Nogalināts 51 gadu vecs civiliedzīvotājs, vēsta pravda.com.ua.

10:54. Krievijas droni jau otro nakti pēc kārtas uzbrukuši Ukrainas dienvidu ostas pilsētai Izmajilai, nodarot postījumus infrastruktūrai, ceturtdien paziņoja Ukrainas amatpersonas, piebilstot, ka vairāki Krievijas bezpilota lidaparāti ielidojuši Rumānijas gaisa telpā.

Izmajilas pašvaldība pavēstīja, ka Krievijas uzbrukumā tika nodarīti postījumi ostas infrastruktūras objektiem un administratīvajai ēkai, kā arī ievainoti divi civiliedzīvotāji.

10:09. Spānijas aizsardzības ministrei Margaritai Roblesai bijusi telefonsaruna ar Ukrainas kolēģi Rustemu Umierovu, kuras laikā viņa paziņoja par pretgaisa aizsardzības sistēmas "Hawk" nosūtīšanu Ukrainai, raksta pravda.com.ua.

08:31. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz ceturtdienas rītam sasnieguši 571 350 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1230 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī Krievija zaudējusi 8313 tankus, 16 039 bruņutransportierus, 15 804 lielgabalus un mīnmetējus, 1125 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 904 zenītartilērijas iekārtas, 363 lidmašīnas, 326 helikopterus, 12 610 bezpilota lidaparātus, 2402 spārnotās raķetes, 28 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 21 358 automobiļus un autocisternas, kā arī 2661 specializētās tehnikas vienību.

07:11. Starp Ukrainas karavīriem, kas stacionēti Harkivas apgabalā, ir notikusi apšaude, kurā nogalināti trīs karavīri un nopietni ievainoti četri, trešdien paziņoja Ukrainas armija.

Armija neizpauda, kas bija atbildīgs par šo apšaudi, bet paziņoja, ka ieroči tika lietoti "personīgu", nevis militāru iemeslu dēļ. "Vienā no vienībām karavīri lietoja šaujamieročus uz personīgo attiecību pamata. Apšaudes rezultātā trīs karavīri tika nogalināti un četri tika ievainoti," paziņoja Ukrainas armijas reģionālais grupējums "Horticja".

00:10. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka saņēmis skaidru signālu no Ķīnas par tās atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei un suverenitātei, vēsta pravda.com.ua.