Īsi pirms Netanjahu uzrunas ASV Kapitolijā notikušas nekārtības

© unsplash.com

ASV Kapitolijā policija otrdien aizturēja propalestīniskus demonstrantus vienu dienu pirms tam, kad Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu tur teiks uzrunu ASV Kongresa abu palātu kopīgā sēdē.

Demonstranti bija likumīgi iekļuvuši biroju ēkā, kas ir Kapitolija kompleksa daļa. Tomēr šajā ēkā protesti nav atļauti un demonstranti tika uzaicināti izbeigt protestu, paziņoja policija.

Kapitolija policija pavēstīja, ka demonstranti nepakļāvās šim uzaicinājumam, tāpēc ēka tika atbrīvota no viņiem.

Netanjahu trešdien teiks uzrunu Kongresa kopīgā sēdē, kas ir rets pagodinājums ārvalsts līderim, lai gan ASV prezidenta Džo Baidena administrācija un vadošie demokrātu politiķi ir kritizējuši viņa īstenoto karadarbību Gazas joslā.

Saskaņā ar mediju ziņām, protestu organizēja aktīvistu grupa "Ebreju balss par mieru" ("Jewish Voice for Peace").

"Mēs esam šeit ēkā, kur pēdējos deviņarpus mēnešus Kongresa locekļi atkal un atkal ir nolēmuši sūtīt [Izraēlai] bumbas, kas tiek izmantotas genocīda īstenošanai," grupa apgalvoja sociālo mediju platformā "X".

Netanjahu vizīte Vašingtonā notiek ASV politikai nemierīgā laikā pēc Baidena izstāšanās no cīņas par pārvēlēšanu amatā. Ir gaidāms, ka šī vizīte atkal pievērsīs uzmanību konfliktam Gazas joslā.

Gan Baidenam, gan republikāņu prezidenta kandidātam Donaldam Trampam ir paredzētas sarunas ar Netanjahu.

Mediji ziņojuši, ka tikties ar Izraēlas premjeru plāno arī ASV viceprezidente Kamala Herisa, kas tiek uzskatīta par ticamāko prezidenta vēlēšanu kandidātu no Demokrātu partijas.

Svarīgākais