“Tas ir vēsturisks notikums”. Eksperts skaidro, kāpēc ASV Rumānijā izvietojušas bumbvedējus B-52

© Pixabay.com

ASV stratēģisko bumbvedēju B-52 parādīšanās Rumānijā ir mājiens Krievijas Federācijai, ka Vašingtona ir gatava veikt uzdevumus drošības nodrošināšanai reģionā - šādu viedokli pauda militārais eksperts, informācijas un konsultāciju uzņēmuma “Defense Express” attīstības direktors Valērijs Rjabihs, raksta unian.net.

“ASV stratēģisko bumbvedēju B-52 parādīšanās Rumānijā ir vēsturisks notikums, pirmkārt, Rumānijai - tas kļūst par orientieri NATO austrumu robežu aizsardzībā, īpaši reģiona gaisa telpas drošības nodrošināšanā,” atzīmēja eksperts.

Pēc analītiķa domām, bumbvedēju B-52 ieroči var sasniegt mērķus Krievijas teritorijā tūkstošiem kilometru attālumā.

"Tādu jaudīgu nesējraķešu parādīšanās, kas var būt arī stratēģisko kodolieroču nesēji, ir ļoti nozīmīgs notikums, jo īpaši saistībā ar notikumiem, kas notiek reģionā, galvenokārt Krievijas aktīvās fāzes dēļ.

Ukrainas karā šo lidmašīnu parādīšanās var būt mājiens Krievijas Federācijai, ka ASV iespējas vēl nav pilnībā izsmeltas, jo īpaši tāpēc, ka šo bumbvedēju diapazonā ir pietiekami daudz ieroču, kuru izmantošana var apdraudēt objektus Krievijas Federācijas teritorijā diezgan lielos attālumos, ja precīzi - vairāku tūkstošu kilometru attālumā,” skaidroja Rjabihs.

Svarīgākais