Marks Feigins skaidro, kam jānotiek, lai Ķīna varētu uzmest bumbu Maskavai

© Pixabay.com

Advokāts Marks Feigins apliecināja, ka Ķīnas Tautas Republikas vadītājs būs draugos ar Putinu tikai tik ilgi, kamēr tas viņam nāks par labu, raksta "dialog.ua".

Kamēr Krievija atrodas Ķīnas kontrolē un kamēr tas ir izdevīgi Ķīnas varas iestādēm, Krievijas Federācija ir drošībā, sacīja Marks Feigins. Tomēr, ja situācija mainīsies un radīsies tādi apstākļi, ka Putins kļūst vairāk bīstams nekā noderīgs, tad Ķīna var ne tikai saraut attiecības ar Krievijas Federāciju, bet arī dot tai triecienu.

Krievijas opozicionārs atgādināja notikumu no pasaules vēstures, kad prezidents Niksons 1972. gadā apmeklēja Ķīnu - šī vizīte uzlaboja attiecības starp ASV un Ķīnu, bet kļuva par cēloni nemieriem PSRS, jo abu valstu alianse varēja kļūt par draudu Savienības drošībai.

"Putins un visi pārējie nekur nebrauks, viņi nebrauks uz Ameriku, viņi nepagriezīs Ķīnai muguru noteiktos apstākļos, kā tas notika, kad Niksons devās pie Mao Dzeduna, parakstīja lielu vienošanos un patiešām padarīja Ķīnu par galveno Maskavas ienaidnieku,” skaidro Feigins.

“Maskava “spēlēs” ar Ameriku, bet ne ar Pekinu, jo Pekinā viņi zina, kā savaldīt Putinu, kādus vārdus atrast, viņi zina, kādus efektīvus veidus izvēlēties, un Maskava nekur nepazudīs un nekur nepaliks, jo Ķīna garantē varas pastāvību Krievijā. Viņi garantē, ka prezidents būs Putins. To mēs lieliski varējām novērot 2023. gadā, kad Putins ieradās Ķīnā,” Ķīnas un Krievijas attiecību būtību atklāja Marks Feigins.

Svarīgākais