Zinātnieki: pietiekamā ātrumā nīlzirgi prot lidot

© Unsplash

Pirmo reizi novērots, kā nīlzirgi, pārvietojoties lielā ātrumā, paceļ visas četras ekstremitātes es virs zemes. Apvienotās Karalistes Karaliskās veterinārās koledžas (RVC) pētnieki to atklāja, analizējot videoierakstus ar nīlzirgiem „Flamingo Land”, atrakciju parkā Ziemeļjorkšīrā.

Saskaņā ar medija „Sky News” ziņoto, šādas spējas piemīt vien retajam dzīvniekam uz sauszemes, piemēram, ziloņi, zirgiem un degunradži tā nedara.

Pētījuma ietvaros tika izskatīti videomateriāli, kuros redzami divi nīlzirgi, kas pārvietojās pa savu aploku minētajā atrakciju parkā. Video tika salīdzināti ar citviet uzņemtiem materiāliem, arī interneta kadri ar nīlzirgu, ļaujot RVC paplašināt zinātnisko izpratni par šo sugu.

Mēs esam priecīgi pasniegt pirmo pētījumu, kura mērķis bija atklāt, kā tieši nīlzirgi staigā un skrien," sacīja pētījuma vadošais autors profesors Džons Hačinsons. Mēs bijām patīkami pārsteigti, redzot, kā nīlzirgi, ātri pārvietojoties, atraujas no zemes - tas ir patiešām iespaidīgi!

Viņš teica, ka iepriekš bija ļoti maz zināms par to, kā nīlzirgi pārvietojas, jo tie lielāko daļu sava laika pavada ūdenī un ir cilvēkiem bīstami, tādējāji apgrūtinot šādu pētījumu veikšanu.

Saskaņā ar labdarības organizācijas WWF datiem nīlzirgi, kuru svars var pārsniegt 3,5 tonnas, ir otrie smagākie sauszemes dzīvnieki pēc ziloņa. Tiek lēsts, ka savvaļā patlaban dzīvo no 115 000 līdz 300 000 īpatņu, galvenokārt upēs un ezeros Subsahāras reģionā Āfrikā.

Svarīgākais