Ķīnas mediji zum: Prezidents Sji Dzjiņpins, iespējams, pārcietis insultu

© Depositphotos

Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam insults, iespējams, bijis tieši Komunistiskās partijas sanāksmē. Ķīnas mediji pagaidām klusē, raksta "dialog.ua".

Kļuvis zināms, ka Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins, iespējams, pārcietis insultu - par to savā sociālajā tīklā “X” ziņo Ķīnā represētā rakstniece un cilvēktiesību aktīviste Dženifera Zenga.

Grāmatas "A Story of Evidence: One Chinese Woman's Struggle for Freedom" autore atzīmēja, ka Dzjiņpins, iespējams, pārcietis insultu tieši Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas trešajā plenārsēdē.

Viņa savā “X” profilā raksta: “Ķīnas mediji zum - ir noticis kaut kas liels.”

Oficiālās Ķīnas iestādes šo informāciju vēl nav komentējušas.

Sji Dzjiņpinam 15. jūnijā apritēja 71 gads. Kopš 2018. gada Ķīnas parlaments ir atcēlis priekšsēdētāja termiņu ierobežojumus, tāpēc Dzjiņpins var vadīt valsti līdz pat mūža beigām. Likumsakarīgi, ka 2023. gada 10. martā viņš trešo reizi tika ievēlēts Ķīnas Komunistiskās partijas ģenerālsekretāra un Ķīnas Tautas Republikas Centrālās militārās padomes priekšsēdētāja amatā.

Dženifera Zenga ir cilvēktiesību aktīviste un rakstniece, kura Ķīnā tika represēta faluņgun meditācijas prakses un vingrinājumu dēļ - tā ir mācība, kas veicina godīgumu un līdzjūtību, līdzīgi kā joga. Interesanti, ka faluņgun Ķīnā plaši praktizēja miljoniem cilvēku līdz pat 1999. gadam, kad tā dibinātājs Li Hundži pēc amatpersonu uzaicinājuma vairākkārt lasīja lekcijas valdībai. Tad komunistiskā partija nolēma, ka faluņgun ir pārāk populārs un ir pretrunā tās principiem. Li Hundži imigrēja uz ASV, bet Dženifera Zenga tika ieslodzīta un spīdzināta.

Svarīgākais