Vai pret Putinu ir bijuši atentāta mēģinājumi? Stāsta drošības dienestu darbinieks

© Pixabay.com

Putina autokolonnu katru reizi pavada mikroautobuss, kurā atrodas ievērojams skaits profesionālu šāvēju, atzīmē bijušais Ukrainas Drošības dienestu darbinieks, raksta unian.net.

Bijušais Ukrainas Drošības dienesta darbinieks Ivans Stupaks komentēja iespējamos atentātu mēģinājumus pret Putinu, sakot, ka tie ir ļoti nopietni izaicinājumi, jo Krievijas prezidents tiek ļoti rūpīgi apsargāts.

"Putins tiek ļoti rūpīgi apsargāts, un viņa dzīvesveids tiek pastāvīgi uzraudzīts. Mēs nerunājam par Federālo drošības dienestu, bet gan par Prezidenta drošības dienestu, kas atrodas tieši blakus.

Šie cilvēki tiek pārbaudīti, lai viņiem nebūtu nejauši radušies kādi lieli parādi, piemēram, viņš pazaudē naudu tiešsaistes kazino, un tādējādi viņš ir potenciāli neaizsargāts pret vervēšanu...”

Pēc viņa teiktā, visa apsardze ir bruņota. Putina autokolonnu pavada atsevišķs mikroautobuss ar diezgan lielu skaitu profesionālu šāvēju, ir arī taktiskā atbalsta grupa.

“Ja notiek uzbrukums šai autokolonnai, grupa var šaut ar kājnieku ieročiem, kam ir daudz munīcijas, līdz ierodas palīdzība, tāpēc izaicinājumi ir ļoti nopietni,” sacīja Stupaks. Arī Putina tikšanās reizēs ar savu tuvāko loku piedalās liels skaits apsardzes.

"Viņš sēž pie galda ar savu tuvāko loku, kuru pazīst jau 20+ gadus. Uz galda nekā nav - ne pudeles, ne glāzes, ne smagu priekšmetu. Un aiz viņiem stāv cilvēki - tie ir viņa darbinieki. Federālais drošības dienests, Prezidenta drošības dienests, kuri ir gatavi jebkurā brīdī iejaukties un nošaut, ja kāds no šiem ģenerāļiem kādā brīdī “izlēks” un mēģinās radīt draudus Putinam,” komentēja bijušais Ukrainas Drošības dienesta darbinieks.

Viņš norādīja, ka Putina rezidences visu laiku tiek stingri apsargātas, neatkarīgi no tā, vai tur atrodas prezidents. Apsardze pat nezina, kad Kremļa priekšnieks atstāj rezidenci un kad atgriežas.

Runājot par to, vai ir bijuši mēģinājumi noslepkavot Krievijas Federācijas vadītāju, viņš norādīja, ka "nav ārēju apstiprinātu faktu, ka kādreiz būtu bijuši atentāta mēģinājumi pret Putinu.”