Ukraiņus sajūsmina Rinkēviča teiktais par Krievijas apturēšanu

© F64

Ukraiņas mediji Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču ziņu virsrakstos "pasniedz" gluži kā varoni, kas zina, kā apstādināt agresorvalsti Krieviju.

"Krievija lūgs pēc miera. Latvijas prezidents atklāj, kas jādara" - tāds un līdzīgi virsraksti redzami Ukrainas medijos (tostarp "prozoro.net.ua") ziņai, kurā Rinkēvičs izsakās par instrumentiem, kas ir Rietumiem, lai Kremlis Ukrainai lūgtu mieru.

Krievija, nemitīgi runājot par nepieciešamību sākt sarunas, šīs tēzes izmanto saviem mērķiem, lai gan patiesībā Vladimirs Putins karu apturēt negrasās.

Tajā pašā laikā Rietumiem ir instrumenti, kas var likt Kremlim sākt lūgt Ukrainu pēc miera. Tā izteicās Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, raksta ukraiņu mediji.

Pēc politiķa domām, Kijivas sabiedrotajiem jāappbruņo Ukrainas bruņoie spēki ar visu nepieciešamo, kā arī jāatcļ visi ieroču lietošanas aizliegumi. Turklāt sankciju process ir pastāvīgi jāpastiprina.

Rinkēvičs uzskata, ka šajā gadījumā Putins sapratīs, ka Rietumi patiešām atbalsta Ukrainu un uz uzvaru viņš var necerēt, tāpēc sāks meklēt ceļus uz mieru.

Svarīgākais