Atklāta vieta, uz kuru, visticamāk, varētu bēgt Putins

© Pixabay.com

Dienesti, kas nodrošina Putina drošību, nespēja paturēt noslēpumā "Pantsir-S1” Valdajā, raksta dialog.ua.

Runas par to, ka Putinam Valdajā ir slepens “bunkurs”, kur viņš slēpjas kritiskās situācijās, klejo apkārt jau sen, tomēr iepriekš nebija pārliecinošu pierādījumu, ka tieši tur Kremļa galva varētu slēpties no "pasaules gala".

Izrādās, ka netālu no Putina patvēruma Valdajā atrodas pretgaisa aizsardzības sistēma “Pantsir-S1”, ko apliecina satelītattēli.

Pēc avota teiktā, Putina "bunkuram" Valdajā ir uzticama apsardza, kas ietver pretgaisa aizsardzības sistēmas. Viens no elementiem, kas aizsargā Krievijas Federācijas neoficiālo prezidenta rezidenci, tika atklāts ar satelītu palīdzību, un tas ir “Pantsir-S1”, kas atrodas ārkārtīgi tuvu Kremļa galvas slēptuvei.

Tiek pieņemts, ka šī pretgaisa aizsardzības sistēma iepriekš bija daļa no Sanktpēterburgas pretgaisa aizsardzības sistēmas, taču martā tā tika nogādāta uz Valdaju. Šo pieņēmumu apstiprina satelītattēlu vēsture pēdējos mēnešos Planet.com resursā, no kuras izriet, ka šī pretgaisa aizsardzības sistēma netālu no bunkura Valdajā parādījās 2024. gada martā.

Acīmredzot personiskā drošība Putinam ir svarīgāka par valsts stratēģisko objektu aizsardzību pat tādās lielās pilsētās kā Krievijas Federācijas ziemeļu galvaspilsēta.

Svarīgākais