Zelenskis beidzot komentē Baidena pārteikšanos, nosaucot viņu par "prezidentu Putinu"

© Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pārtrauca klusēšanu pēc tam, kad ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien NATO samitā viņu kļūdaini nosauca par "prezidentu Putinu", raksta izdevums “Time”.

Zelenskis satikās ar reportieriem sestdien, 13. jūlijā, drīz pēc tam, kad viņš nokļuva Šenonas lidostā Klēras grāfistē, Īrijā, kur viņu sagaidīja Īrijas premjerministrs Saimons Heriss.

Kad žurnālists jautāja par Baidena pārteikšanos, Zelenskis atbildēja:

“Tā ir kļūda. Es domāju, ka ASV sniedza lielu atbalstu ukraiņiem. Mēs varam aizmirst dažas kļūdas, es tā domāju.”

Pašlaik ASV sniedz militāru atbalstu Ukrainai karā ar Krieviju, kura iebruka Ukrainā 2022. gada februārī - kopš iebrukuma ASV ir piešķīrušas vairāk nekā 52 miljardus ASV dolāru drošības palīdzībai, lai atbalstītu "Ukrainas centienus aizstāvēties pret Krievijas agresiju, nodrošināt tās robežas un uzlabot savietojamību ar NATO".

"Tagad es vēlos to nodot Ukrainas prezidentam, kuram ir tikpat daudz drosmes, cik viņam ir apņēmības. Dāmas un kungi, prezidents Putins," NATO samitā, atzīmējot alianses 75. gadadienu, sacīja Baidens. Visā telpā bija dzirdama klātesošo reakcija, un daži cilvēki sauca: "Zelenskis!" lai izlabotu Baidenu.

Pēc tam Baidens laboja savu kļūdu. Atgriežoties pie mikrofona, viņš precizēja: "Mēs uzvarēsim prezidentu Putinu. Prezidents Zelenskis. Es biju tik koncentrējies uz Putina sakaušanu."

Svarīgākais