Portņikovs norāda uz veidu, kā ātri izbeigt karu Ukrainā

© Pixabay.com

Ukrainas žurnālists Vitālijs Portņikovs atbildēja uz jautājumu, cik liela ir iespējamība, ka Ukraina tiks uzņemta NATO vēl pirms kara beigām, raksta "dialog.ua".

Politisko sarunu šova “Runā lielā Ļviva” vadītājs jautāja Vitālijam Portņikovam, vai tā ir taisnība, ka Ukrainu drīzumā varētu uzņemt NATO, taču bez okupētajām teritorijām. Publicists atbildēja, ka tas ir diezgan iespējams un Ukrainai tas būtu labākais veids, kā izbeigt karu.

Politikas apskatnieks skaidroja: “Es domāju, ka Rietumi ir nokavējuši ar cienīgu atbildi Putinam, bet tas ir labāk nekā nekas.”

Pēc tam publicists raksturoja savu redzējumu par Ukrainas sadarbību ar NATO, lai ātri izbeigtu karu: “Ukraina un tās teritoriālā integritāte ir jāatzīst ikvienam, un Ukraina var būt NATO dalībvalsts tikai tās starptautiski atzītās robežās.”

"Ukraina saņem uzaicinājumu uz NATO un noslēdz līgumu ar ASV, Lielbritāniju un Franciju kā kodolvalstīm, lai nodrošinātu tai "kodollietussargu" pār teritoriju, kuru tagad kontrolē Ukrainas valdība. Turklāt Ukrainas pievienošana NATO atrisinās tās teritoriālās vienotības jautājumu, un ar Krievijas Federāciju tiks parakstīts reāls miera līgums.

Kad tas notiks? Nav zināms, un, iespējams, būs jāgaida vēl desmit vai divdesmit gadi, bet pats galvenais, lai nav kara," rezumēja Vitālijs Portņikovs.

Svarīgākais