Atklāts Vācijas slepenais karaspēka pārvietošanas plāns Krievijas uzbrukuma gadījumā

© Pixabay.com

Vācijas armija ir gatava pārvietot karaspēku, ja tai uzbruktu Krievija, raksta izdevums “Der Spiegel”.

Vācijas valdība turpina izstrādāt slepenu shēmu karaspēka pārvietošanai Krievijas uzbrukuma ES gadījumā. Paredzēts, ka caur Vācijas teritoriju uz Eiropas austrumu daļu būs jāpārved 800 tūkstoši militārpersonu un 200 tūkstoši tehnikas vienību, teikts “Der Spiegel” publicētajā materiālā.

Plāna sagatavošanā piedalās arī sabiedrotie Ziemeļatlantijas aliansē. Karaspēka pārvietošanas galvenajam maršrutam vajadzētu būt automaģistrālei A2, kas savieno Oberhauzenes pilsētu ar Berlīnes apvedceļu.

Tiekot strādāts, lai nodrošinātu maģistrāles drošību, tiek analizēti sastrēgumi uz ceļa un apsvērtas alternatīvas iespējas. Līdz ar to Hohenvartes tilts pāri Elbai, kas ir gandrīz 1200 metru garš, tiek uzskatīts par “šauro kaklu” - ja tas tiek iznīcināts, visa šoseja var tikt paralizēta.

Jūnijā Vācijas aizsardzības departamenta vadītājs Boriss Pistoriuss, uzstājoties valsts parlamentā, sacīja, ka Vācijas pusei ir jābūt gatavai aizsardzībai līdz 2029. gadam Krievijas iebrukuma gadījumā un jāveic nepieciešamie atturēšanas pasākumi. Ministrs aicināja palielināt aizsardzības budžetu un runāja par iesaukšanas reformas nepieciešamību.

Jūnijā žurnālisti publicēja dokumentu “Kopējās aizsardzības pamatdirektīva”, kas ir Vācijas plāns kara gadījumā ar Krieviju. Tajā tika runāts arī par NATO karaspēka pārvietošanu uz Eiropas austrumu daļu. Turklāt Bundestāgs aicināja “reaktivēt” gandrīz vienu miljonu rezervistu un sākt tos sagatavot iespējamam karam ar Krievijas Federāciju.