Trauksmes cēlāji: ASV valdības iestādes ir līdzvainīgas cilvēktirdzniecībā

© Pixabay

Saskaņā ar ASV valdības trauksmes cēlāju teikto, kas šonedēļ sniedza liecības Senātā, vairāk nekā 85 000 bērnu, kas šķērsoja ASV robežu, ir mistiskā veidā pazudusi. Tiek apgalvots, ka bērni bieži tiek vesti pie pedofiliem un ir lērums citu pierādījumu par vardarbību un cilvēktirdzniecību.

Kā ziņo thenationalpulse.com, Tara Lī Roda, trauksmes cēlāja ar 20 gadus ilgu karjeru ASV federālajos dienestos, aprakstīja savu pieredzi Pomonas bēgļu centrā, kur viņa strādāja par Federālās lietu pārvaldības grupas direktora vietnieci.

Viena lieta bija saistīta ar 16 gadus vecu Gvatemalas meiteni, vārdā Karmena, kura tika aizvesta pie vīrieša, kurš apgalvoja, ka ir viņas brālis, bet vienlaikus bija zināms, ka vīrietis tiešsaistē izplata bērnu pornogrāfiju.

Neskatoties uz Taras Lī brīdinājumiem, varas iestādes viņu ignorēja, nevis izmeklēja prasības.

Tikmēr trauksmes cēlāja Debora Vaita apgalvo, ka bērnu adoptētāji reti tiek pārbaudīti aci pret aci un viltoti dokumenti ir kļuvuši par ikdienišķu parādību.

“Bērni netiek pie vecākiem. Bērnus tirgo par nodokļu maksātāju naudu un to veic uzņēmējs, kurš nespēj pārbaudīt informāciju un droši parūpēties par bērniem, turklāt valdības amatpersonas ir līdzvainīgas," sacīja Vaita.

Cilvēktiesību departamenta veiktā adoptētāju uzraudzība ietver minimālu kontroli, kas parasti aprobežojas ar vienu tālruņa zvanu 30 dienas pēc bērnu nonākšanas jaunajās mājās. Pieredze liecina, ka līdz tam laikam ar daudziem bērniem vairs nav iespējams sazināties.

Humanitāro pakalpojumu sekretārs Ksavjers Becerra apgalvo, ka neviens bērns nav pazudis no valdības aizbildnības. Tomēr trauksmes cēlāji precizē, ka šis apgalvojums ir tehniski precīzs tikai līdz brīdim, kad transporta uzņēmumi nogādā bērnus adoptētājiem. Drīz pēc tam bērni bieži pazūd.

Svarīgākais