Krievijas spiegi ķērušies klāt Austrālijai

© unsplash.com

Austrālijas policija apsūdzējusi Krievijā dzimušu laulātu pāri par spiegošanu Maskavas labā, piektdien pavēstīja amatpersonas, apsūdzot viņus piekļuvē ar valsts drošību saistītiem materiāliem no armijas.

40 gadus vecā sieviete Kira Koroļeva un viņas 62 gadus vecais vīrs Igors, kuriem abiem ir Krievijas pases, Austrālijā dzīvo vairāk nekā desmit gadus un ir ieguvuši tās pilsonību, paziņoja varasiestādes.

Viņi ceturtdien tika aizturēti savās mājās Brisbenā un apsūdzēti "spiegošanas nozieguma gatavošanā", preses konferencē paziņoja federālās policijas komisārs Rīss Keršovs.

Par šo apsūdzību ir paredzēts sods līdz 15 gadiem cietumā.

Apsūdzētā sieviete bija Austrālijas aizsardzības spēku ierindniece un vairākus gadus bija strādājusi par "informācijas sistēmu tehniķi", pavēstīja Keršovs.

Viņš sacīja, ka viņa devās nedeklarētā ceļojumā uz Krieviju ilgtermiņa atvaļinājuma no armijas laikā.

Esot Krievijā, viņa, iespējams, pastāstīja savam vīram, kā pieslēgties savam oficiālajam kontam mājās.

"Viņas vīrs piekļūst pieprasītajiem materiāliem un nosūta tos savai sievai Krievijā," sacīja Keršovs. "Viņi meklēja šo informāciju ar nolūku sniegt to Krievijas iestādēm. Tas, vai šī informācija tika nodota, joprojām ir mūsu izmeklēšanas uzmanības centrā."

Keršovs sacīja, ka pašlaik nav konstatēta nekāda "nozīmīga datu noplūde", lai gan policija paziņoja, ka šie materiāli ir saistīti ar Austrālijas nacionālās drošības interesēm.

Sieviete pilsonību ieguva 2016.gadā, bet viņas vīrs - 2020.gadā.

Svarīgākais