Krievu karavīrs, kurš teica, ka kaujas misijās tiek sūtītas dienestam nederīgas personas, ir pazudis

© pixabay.com

Pazudis Krievijas līguma karavīrs Artjoms Šaripovs, kurš kopā ar citām Maskavas apgabala militārpersonām ierakstīja videoziņu, kurā stāstīja, ka kaujas misijās tiek sūtīti dienestam nederīgi kareivji, kā arī viņiem tiek atteikta ārstēšana un netiek samaksāts. Par to ziņo "Telegram" kanāls “Uzmanību, ziņas”, atsaucoties uz Šaripova māti, raksta "The Insider".

Videoziņojumā līguma kareivji sūdzējās par neapmierinošu ārstēšanu, atvaļinājumu un samaksu. Videomateriālā redzams, ka dienesta biedri stāv ap Šaripovu, kurš no sava telefona nolasa paziņojumu. Pēc filmēšanas kareivjus nogādāja slimnīcās, un lielākajai daļai no viņiem tika apstiprinātas saslimšanas. Savukārt Artjoms, pēc mātes teiktā, nav nogādāts slimnīcā, bet gan aizturēts.

Karavīra māte pastāstīja, ka viņas dēls pārtrauca sazināties 1. jūlijā. Viņš devās karā no ieslodzījuma vietas Vladimiras apgabalā, kur izcieta sodu. 2024. gada aprīlī Šaripovs tika ievainots un desmit dienas staigājis ar šrapneli kājā. Galu galā viņam tomēr izdevās pierunāt ķirurgus veikt viņam operāciju. Pēc dēla pazušanas māte sazinājās ar militāro prokuratūru un militāro vienību, kur viņai teica, ka viņi ir pierakstījuši jautājumu un "meklēs" Šaripovu.

Svarīgākais