Tramps draud Ķīnas prezidentam

© Pixabay.com

Donalds Tramps un viņa galvenie ārpolitikas padomnieki pirms vēlēšanām draud Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam īstenot agresīvāku ASV politiku pret Ķīnu, raksta izdevums “The Hill”.

Tiek atzīmēts, ka Trampa bijušās augstākās amatpersonas, kuras, visticamāk, darbosies arī viņa otrajā administrācijā, iestājas par ASV militārā spēka palielināšanu Āzijā un muitas tarifu noteikšanu Ķīnas importam.

"Nav tādas lietas kā nejaušs karš. Vašingtonas pieķeršanās neparedzētiem konfliktiem un uzticības tālruņiem, iespējams, pamudināja Pekinu uz agresīvāku uzvedību," sacīja Trampa bijušais nacionālās drošības padomnieka vietnieks Mets Potingers.

Viņš aicināja palielināt Amerikas aizsardzības budžetu par 800 miljardiem dolāru, apgalvojot, ka tas ir nepieciešams, lai ASV gan palīdzētu Ukrainai tās aizsardzības karā pret Krieviju, gan lai atturētu Ķīnas agresiju Indijas un Klusā okeāna reģionā.

Savukārt Trampa bijušais padomnieks nacionālās drošības jautājumos Roberts O'Braiens aicināja "izvietot visu jūras kājnieku korpusu Klusajā okeānā", palielināt pretraķešu aizsardzības un iznīcinātāju floti un pārvietot Jūras spēku aviācijas bāzes kuģi no Atlantijas okeāna uz Kluso okeānu.

Svarīgākais