Medijs: Eiropai var nepietikt cilvēku gadījumā, ja tai uzbruks Krievija

© Pixabay.com

Eiropai var nepietikt cilvēku gadījumā, ja tai uzbruks Krievija, raksta izdevums “Foreign Policy”.

"Nav pārsteidzoši, ka 80% aptaujāto Somijas iedzīvotāju 2022. gadā teica, ka ir gatavi aizstāvēt savu valsti. Tajā pašā gadā Varšavas Uzņēmumu institūts atklāja, ka 66% poļu ir gatavi iestāties par savu valsti, un daudzi no viņiem šobrīd brīvprātīgi veic pamata sagatavošanās darbus. Citu valstu iedzīvotāji no Baltijas līdz Melnajai jūrai pauž līdzīgu apņēmību aizsargāt savas zemes un līdzpilsoņus no Krievijas uzbrukuma,” teikts materiālā.

Tajā pašā laikā izdevums norādīja, ka joprojām nav skaidrs, vai būs pietiekami daudz karavīru, lai cīnītos pret Putina karaspēku - Eiropas frontes valstīm var būt daudz lielāka problēma ar karavīru savervēšanu nekā Ukrainai.

"Krievijas iebrukums Ukrainā skaidri parādīja, ka tehnoloģijas nevar aizstāt karavīrus lielā sauszemes karā. Tie ir nepieciešami, lai darbinātu tankus un atrastos priekšējās pozīcijās ierakumos, pārvietotu un uzturētu artilēriju, kontrolētu lidmašīnas un dronus, kā arī ieņemtu un noturētu teritoriju. Piemēram, Ukrainai ik mēnesi ir nepieciešami tūkstošiem jaunu karavīru, lai rotētu spēkus, aizvietotu zaudējumus un novērstu turpmāku Krievijas virzību,” analizē izdevums.

Turklāt, komentējot sociologu datus, “Foreign Policy” uzsvēra, ka daudzi pilsoņi var pamest savas valstis, kad kara izredzes kļūs reālas. Viņu migrācija uz rietumiem būs daudz vieglāka nekā tad, kad šīs valstis vēl nebija Eiropas Savienības dalībvalstis.

Pasaulē

Ukraina atsakās kapitulēt un nodot savas teritorijas Krievijai tikai tāpēc, ka tad būtu jāatceļ karastāvoklis un tiktu rīkotas vēlēšanas. Ar šādu paziņojumu brīfingā pēc tikšanās ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbanu nācis klajā Krievijas diktators Vladimirs Putins, raksta UNIAN.

Svarīgākais