Desmitiem pasažieru gūst ievainojumus spēcīgā turbulencē; lidmašīna spiesta veikt ārkārtas nosēšanos

© unsplash.com

Aviosabiedrības "Air Europa" lidmašīna pirmdien reisā no Madrides uz Montevideo iekļuva turbulencē, kurā desmitiem pasažieru tika ievainoti un lidmašīna veica ārkārtas nosēšanos Brazīlijā, paziņoja aviokompānija un Brazīlijas valdības amatpersonas.

Lidmašīna "Boeing 787-9 Dreamline" ar 325 cilvēkiem tika novirzīta uz lidostu Brazīlijas ziemeļaustrumu pilsētā Natalā, kur to gaidīja vairāk nekā 10 ātrās palīdzības mašīnu.

40 pasažieru ar "nobrāzumiem un nelielām traumām" tika aizvesti uz Natalas slimnīcām un klīnikām, paziņoja Riugrandi du Norti štata veselības sekretariāts.

Pirmdienas pēcpusdienā 11 no viņiem vēl bija hospitalizēti vienā no šīm slimnīcām.

Starp ievainotajiem bija Spānijas, Argentīnas, Urugvajas, Izraēlas, Bolīvijas un Vācijas pilsoņi.

"Air Europa" paziņoja, ka no Madrides ir nosūtīta cita lidmašīna uzņemt pasažierus, kamēr Natalā tiek noskaidroti turbulences nodarītie bojājumi tur nosēdinātajai lidmašīnai.

Pasažieri vispirms tiks aizvesti uz Brazīlijas pilsētu Resifi, no kuras viņi turpinās lidojumu uz Urugvajas galvaspilsētu Montevideo.

Maijā 73 gadus vecs britu vīrietis nomira un vairāki citi pasažieri un apkalpes locekļi guva galvaskausa, smadzeņu un muguras ievainojumus, kad aviosabiedrības "Singapore Airlines" lidmašīna "Boeing 777" pēc izlidošanas no Londonas iekļuva stiprā turbulencē un bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos Bangkokā.

Nedēļu pēc tam 12 cilvēki tika ievainoti turbulencē, lidojot ar aviosabiedrības "Qatar Airways" lidmašīnu "Boeing 787-9" no Dohas uz Īriju.

Svarīgākais