Kas ir Krievijas prezidenta Putina iemīļotā grāmata, kuras sižetu viņš izspēlē reālajā dzīvē?

© Pixabay.com

Krievijas ieslodzīto cilvēktiesību projekta “Gulagu.net” izveidotājs Vladimirs Osečkins paskaidroja, kāpēc Prigožins netika likvidēts uzreiz, bet tikai pēc kāda laika - tas darīts, vadoties pēc Putina iecienītās grāmatas motīviem, raksta "dialog.ua".

Osečkins uzskata, ka Kremļa vadītāja rīcība ir izsvērta un pārdomāta un tam, kas dažkārt šķiet kā kavēšanās, ir sava nozīme. Kā piemēru cilvēktiesību aktīvists atgādināja Prigožina gadījumu - viņš netika likvidēts uzreiz pēc gājiena uz Maskavu, bet tikai pēc kāda laika.

Krievu opozicionārs padalījās ar interesantu informāciju par Krievijas prezidenta ieradumiem: "Putina viena no iemīļotākajām grāmatām ir Mario Pjuzo "Krusttēvs", un viņš dara daudz ko, vadoties pēc šī žanra, piemēram, viņš dodas uz baznīcu ar sveci, kamēr kaut kur citur daži viņa slepkavas paveic savu darbu.”

Osečkins arī paskaidroja, kāpēc Prigožins netika likvidēts uzreiz pēc neveiksmīgā gājiena uz Maskavu: “Šeit, manuprāt, jautājums nav par cinismu, lai gan es domāju, ka Putins gūst kaut kādu baudu un gandarījumu, sagatavojot atriebību slepus. Es domāju, ka Putins lieliski saprata, ka Prigožins nav tāds muļķis, kā viņu gribēja parādīt, un konfrontācijas gadījumā ar Kremli viņš plānoja mediju kampaņu, draudot, ka, ja ar viņu kaut kas notiks, viss nāks gaismā.”

Mario Pjuzo grāmatā, kura stāsta par mafiju, pieminēts teiciens - atriebība ir ēdiens, kuru labāk pasniegt aukstu.