Kurā pusē patiesībā "spēlē" Tramps? Skaidro slavenais šahists Garijs Kasparovs

© Pixabay.com

Slavenais šahists Garijs Kasparovs skaidroja, kurā pusē patiesībā “spēlē” Tramps un ko viņš nesaprot, solot, ka jau pēc dienas var izbeigt karu Ukrainā, raksta "dialog.ua".

Garijs Kasparovs intervijā, kas publicēta “Youtube”, skaidro, uz ko īsti Tramps ir spējīgs, ja viņš kļūs par ASV prezidentu: “Tramps lielās, bet Tramps nevar panākt nekādu risinājumu, jo viņš piedāvās Putinam pieņemamus nosacījumus, bet tie būs ļoti grūti pieņemami Ukrainai. Daudz kas ir atkarīgs no tā, kā Eiropa reaģēs uz Trampa ierosinājumu.”

Krievijas opozīcijas līderis skaidroja, kāpēc Tramps nespēs pildīt savus solījumus un ātri izbeigt karu Ukrainā: “Tas, ko Tramps saka - es piespiedīšu viņus sēsties pie sarunu galda. Ja Ukraina atteiksies, tad ieročus nedosim, un, ja Putins atteiksies, tad iedosim Ukrainai tik daudz ieroču, ka karš beigsies pēc nedēļas. Tā ir viņa pozīcija. Tā ir ļoti primitīva, jo viss nestrādā lineāri - kamēr Putins būs pie varas, karš nebeigsies. Tramps to nevar saprast viņa ierobežotības dēļ un tādēļ, ka viņš redz visu pasauli caur darījumu prizmu.

Ir skaidrs, ka Tramps veiks dažas darbības, un ir pilnīgi skaidrs, ka tās kaut kādā veidā ietekmēs karu, manuprāt, cita lieta, ka tas, visticamāk, nāks par labu Putinam, jo apšaudes beigas pie pašreizējām robežām dos Putinam atelpu.

Tramps runā nevis par kara izbeigšanu, bet gan par karadarbības apturēšanu, un tas nav viens un tas pats - Tramps nevar beigt karu, jo karš nebeigsies, kamēr pie varas būs Putins," sacīja Garijs Kasparovs.