Medmāsiņām Lielbritānijā asi iebildumi pret pārģērbšanos kopā ar transpersonām

© Pixabay

Astoņas medmāsas iesūdzējušas tiesā savu darba devēju par seksuālu uzmākšanos un dzimuma diskrimināciju saistībā ar politiku, kas ļauj transpersonām izmantot savas sieviešu ģērbtuves, ziņo medijs „Sky News”.

Tiesvedība sākās pēc tam, kad martā 26 medmāsas pauda savas bažas apgabala pārvaldei un Darlingtonas pilsētas fondam „NHS Trust”. Medmāsām, kuras strādā Darlingtonas memoriālajā slimnīcā, ir jāpārģērbjas divreiz dienā un tas jādara bez privātām kabīnēm.

Betānija Hačisone, viena no prasītājām, apgalvo, ka viņa ir jutusies nedroši kāda darbinieka vīrieša dēļ, kurš identificējas kā sieviete un nav piekritis atstāt ģērbtuvi pat pēc vairākkārtējiem uzaicinājumiem.

Viena no medmāsām, kas iebildusi pret slimnīcas politiku, ir bijusi seksuālas vardarbības upuris un apgalov, ka šīs transpersonas „kolēģes” atrašanās slēgtā telpā kopā ar viņu, var izraisīt panikas lēkmes.

Cita medmāsa, Lisa Lokija, sacīja: "Mēs esam tikai parastas medmāsas. Vai ir pārāk daudz prasīt privātu ģērbtuvi, kurā jūtaties droši?"

Svarīgākais