ANO brīdina, ka netiks sasniegta lielākā daļa mērķu cilvēku dzīves uzlabošanai

© Pixabay

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) piektdien brīdināja, ka tikai 17% no tās 169 mērķiem uzlabot dzīvi vairāk nekā 7 miljardiem cilvēku visā pasaulē tiks sasniegti līdz 2030. gada termiņam.

ANO Ģenerālsekretārs Antonio Gutērrešs atklāja ikgadējo ziņojumu, sakot: "Tas parāda, ka pasaule saņem nesekmīgu atzīmi."

Pasaules līderi pieņēma 17 plašus attīstības mērķus, sākot no globālās nabadzības izbeigšanas līdz dzimumu līdztiesības sasniegšanai un noteica 169 konkrētus mērķus, kas jāsasniedz līdz šīs desmitgades beigām.

Saskaņā ar ziņojumu gandrīz puse mērķu uzrāda minimālu vai mērenu progresu, vairāk nekā viena trešdaļa ir apstājusies, bet tikai 17% ir ceļā.

"Secinājumi ir vienkārši," sacīja Gutērress.

Mūsu nespēja nodrošināt mieru, stāties pretī klimata pārmaiņām un palielināt starptautisko finansējumu grauj [pasaules] attīstību.

Ziņojumā arī citētas Covid-19 pandēmijas ilgstošās sekas un teikts, ka vēl 23 miljoni cilvēku tika iedzīti galējā nabadzībā un bada cietēju skaits 2022. gadā palielinājies par vairāk nekā 100 miljoniem cilvēku, salīdzinot ar 2019. gadu.

"Pasaulē, kurā ir bezprecedenta bagātība, zināšanas un tehnoloģijas, pamatvajadzību noliegšana tik daudziem ir nežēlīgi un nepieņemami," sacīja Gutērress.

Svarīgākais