Dienvidkorejas padomē strādājošais ierēdnis - robots “izdara pašnāvību”

© Pixabay.com

Dienvidkorejas padomē strādājošais ierēdnis - robots tika atrasts pēc tam, kad viņš nokritis pa kāpnēm - šī ir valstī pirmā robota pašnāvība, raksta dailymail.co.uk.

Gumi pilsētas dome paziņoja, ka robots ir pazudis pēc tam, kad tas pagājušajā ceturtdienā ap pulksten 16:00 nokrita pa divus metrus augstām kāpnēm.

Robots tika atrasts sasists guļam kāpņu telpā starp domes ēkas pirmo un otro stāvu.

Aculiecinieki stāstīja, ka robots mistiski "riņķoja vienā vietā, it kā tur kāds būtu", pirms tas notika, taču precīzs kritiena iemesls joprojām tiek izmeklēts, sacīja pilsētas domes amatpersona.

"Uzņēmums ir savācis robota gabalus, un uzņēmums tos analizēs," sacīja amatpersona, piebilstot, ka robots ir "palīdzējis ar ikdienas dokumentu piegādi, pilsētas popularizēšanu un sniedzis informāciju vietējiem iedzīvotājiem.”

"Tas oficiāli bija rātsnama daļa, viens no mums," sacīja cita amatpersona. "Tas strādāja rūpīgi."

Vietējo plašsaziņas līdzekļu virsraksti rakstīja par šķietamo robotu pašnāvību, sakot: "Kāpēc rūpīgais ierēdnis to izdarīja?" un jautāja "vai darbs bija pārāk grūts robotam?”

Cilvēki tiešsaistē atbildēja uz ziņām, rakstot: "Ja darba slodze būtu bijusi pārāk liela, vai viņš būtu ilgi griezies uz riņķi un pēc tam meties lejā pa kāpnēm?"

2023. gada augustā šis robots bija viens no pirmajiem, kas šādā veidā tika nodarbināts pilsētā.

To izgatavoja “Bear Robotics” Kalifornijā, un tā darba laiks bija no pulksten 9:00 līdz 18:00. Tam bija arī sava civildienesta darbinieka karte.

Atšķirībā no citiem robotiem, kas parasti var izmantot tikai vienu stāvu, Gumi pilsētas domes robots varēja izsaukt liftu un pārvietoties starp stāviem pats.

Dienvidkoreja ir viena no lielākajām robotu lietotājām visā pasaulē.

Saskaņā ar Starptautiskās Robotikas federācijas datiem, tai ir pasaulē lielākais robotu blīvums, un uz katriem 10 darbiniekiem ir viens industriālais robots.

Gumi pilsētas dome saka, ka pašlaik tā neplāno pieņemt darbā citu robotu.

Svarīgākais