Populāra Eiropas aviokompānija sāks iekasēt no klientiem papildu maksu

© Pixabay.com

Eiropas lielākā aviokompānija “Lufthansa Group” ieviesīs papildus maksu, lai segtu daļu no izmaksām, kas saistītas ar videi draudzīgas degvielas izmantošanu, raksta postimees.ee.

Vācijas aviokompāniju grupa, kurai bez “Lufthansa Airlines” pieder “Austrian Airlines”, “Brussels Airlines”, “Eurowings” un “SWISS”, negaidīti paziņoja, ka visām biļetēm, kas rezervētas no 2024. gada 26. jūnija lidojumiem no 2025. gada 1. janvāra, tiks piemērota piemaksa no 1 līdz 72 eiro apmērā.

"Piemaksas mērķis ir segt daļu no arvien pieaugošajām papildu izmaksām, kas saistītas ar vides normatīvajām prasībām," teikts “Lufthansa” paziņojumā.

Papildu izmaksas ietver, piemēram, divu procentu ilgtspējīgas aviācijas degvielas (SAF) sajaukšanas kvotu, kas attieksies uz visiem lidojumiem, kas izlidos no ES no 2025. gada 1. janvāra, kā arī citas vides regulējošās izmaksas.

"Neskatoties uz “Lufthansa” nozīmīgajām investīcijām jaunās tehnoloģijās un degvielā, mēs nespēsim segt pieaugošās papildu izmaksas, ko nosaka normatīvās prasības," sacīja aviokompānija. "Daļa no šīm paredzamajām izmaksām 2025. gadā tagad tiks segta ar jauno vides izmaksu piemaksu."

Jau 2022. gadā cita lielākā Eiropas aviokompānija “Air France-KLM” pievienoja tīras degvielas piemaksu saviem lidojumiem, kas izlido no ES, lai kompensētu izmaksas par dārgākas SAF degvielas izmantošanu.

Pasaulē

Donalds Tramps un viņa galvenie ārpolitikas padomnieki pirms vēlēšanām draud Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam īstenot agresīvāku ASV politiku pret Ķīnu, raksta izdevums “The Hill”.

Svarīgākais