Gribat dzīvot ilgāk un laimīgāk? Ēdiet sieru!

© Pixabay.com

Ģenētiskās analīzes atklājušas, ka cilvēki ar labāku garīgo labklājību mēdz dzīvot ilgāk un veselīgāk - un to var veicināt siera ēšana, raksta sciencealert.com, atsaucoties uz pētījumu, kas publicēts žurnālā “Nature Human Behavior”.

Tiek atzīmēts, ka pētnieki Ķīnā ir pētījuši miljoniem eiropiešu gēnus, lai pierādītu, ka siers gouda ir labs veselībai.

"No astoņām dažādām Eiropas iedzīvotāju datu kopām, no kurām katrā ir no 38 000 līdz 2,4 miljoniem cilvēku, pētnieki atklāja iespējamos cēloņsakarības pierādījumus tam, ka labāka garīgā labklājība, ko mēra pēc apmierinātības ar dzīvi, garastāvokļa, neirotiskuma un depresijas simptomiem, var palīdzēt jums dzīvot ilgāk un veselīgāk,” teikts publikācijā.

Pētījuma autori apgalvo, ka viņu atklājumi sniedz iepriecinošus pierādījumus tam, ka garīgās labklājības uzlabošana ir dzīvotspējīgs ceļš uz veselīgu novecošanu neatkarīgi no sociāli ekonomiskā stāvokļa.

Turklāt tiek norādīts, ka tiem dalībniekiem, kuri ziņoja, ka ēd vairāk siera un augļu, bija augstāks garīgās labklājības līmenis. Īpaši tiek izcelts, ka vairāk siera ēšana pozitīvi ietekmēja viņu pašvērtējumu un paredzamo dzīves ilgumu par 3,67%, kas tiek uzskatīts par vērā ņemamu rādītāju.

"Pamatojoties uz šiem sākotnējiem pētījumiem, siers var būt labs jūsu prātam un ķermenim. Ja vēlaties dzīvot ilgāk un veselīgāk, varat droši ēst vairāk siera!" teikts rakstā.

Svarīgākais