Ukrainas prokuroru apsūdz Krieviju par galvas nociršanu Ukrainas karavīram

© Pixabay.com

Kijiva apsūdz Krievijas spēkus galvas nociršanā Ukrainas virsniekam Doņeckas apgabala austrumos, kas ir jaunākā Ukrainas prokuroru apsūdzība Maskavai par vardarbību, raksta lrytas.lt.

“Veicot gaisa izlūkošanu vienā no kaujas pozīcijām Doņeckas apgabalā, Ukrainas militārpersonas atklāja bojātu Ukrainas aizsardzības spēku bruņumašīnu. Tajā tika atrasts ukraiņu aizstāvis ar nogrieztu galvu,” sociālajos tīklos paziņoja Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

Ģenerālprokurors Andrijs Kostins sacīja, ka Krievijas spēkiem, kas darbojas Volnovahas rajonā, dots rīkojums neņemt gūstā ukraiņu karavīrus, bet gan "necilvēcīgi brutāli viņus nogalināt - nogriežot galvu".

Viņa birojs publicēja fotoattēlu, kurā it kā redzams bruņumašīna ar izplūdušu attēla posmu, kas norāda, kur nogriezto galvu, iespējams, pamanījuši Ukrainas bezpilota lidaparāti.

Maskava nav reaģējusi uz apgalvojumiem, bet Kostins sacīja, ka incidents nepaliks nesodīts, un viņš aicināja "visu civilizēto pasauli izolēt un sodīt teroristisko valsti", atsaucoties uz Krieviju.

Ukrainas Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka sākusi izmeklēšanu par kara likumu un paražu pārkāpumiem un tīšu slepkavību.

Svarīgākais