Politologs Andrejs Piontkovskis pārliecinoši paziņo: Ķīna jebkurā gadījumā atgūs no Krievijas savas teritorijas

© Pixabay.com

Ja Ķīnas Tautas Republika nevarēs bez kara atgriezt savas kontrolētās teritorijas, kas tagad ir Krievijas Federācijas sastāvā, tad tā veiks "speciālo operāciju", nosūtot miera uzturēšanas karaspēku, lai ar spēku atgūtu sev piederošo, ir pārliecināts politologs Andrejs Piontkovskis, raksta dialog.ua.

Tajā pašā laikā viss izskatīsies tā, it kā Sji Dzjiņpins vēlētos palīdzēt Krievijai, kas pēc zaudējuma karā atrodas ļoti smagā stāvoklī, eksperts piebilda.

"Ķīna īsteno brīnišķīgu politiku. Tai ir divi uzdevumi. Sji Dzjiņpins saprata, ka ir pārkāpis robežas, saasinot attiecības ar ASV, un pēdējo divu gadu laikā bez tāda paša mēroga amerikāņu investīcijām un amerikāņu tehnoloģijām Ķīnas ekonomikā, tā brūk, un viņiem ir jāatjauno ekonomiskās saites ar Ameriku,” skaidroja politologs.

Sociologs arī atzīmēja: “No otras puses, Sji Dzjiņpins nesteidzas pārtraukt saites ar Krieviju, un es paskaidrošu, kāpēc, jo viņš nevēlas izjaukt Ķīnai izdevīgo procesu, kas šobrīd notiek, - Krievijas pilnīgas pakļaušana Ķīnai, pilnīga ekonomikas apvienošana ar ķīniešiem.”

"Sji Dzjiņpins jau ir sapratis, ka karš beigsies ar Krievijas sakāvi. Tas dos viņiem iespēju īstenot plānu pārņemt, pirmkārt, Sibīriju. Šis ir process, kas ir piemērots Sji Dzjiņpinam, jo viss notiks “maigi”. Ķīna pēc Krievijas sakāves vienkārši paziņos, ka, lai aizsargātu “ķīniski runājošos strādniekus” Austrumsibīrijas teritorijā, tā ieviesīs "miera uzturēšanas" ķīniešu kontingentu uz jaunā haosa fona un sāks "īpašu operāciju". Šajā teritorijā ļoti ātri parādīsies pieklājīgi "dzeltenie vīri"," politologs ir pārliecināts.