Čečenijas līdera harēms: bērni no četrām dažādām sievietēm, viena bērna māte - 14 gadus veca

© Scanpix

Čečenijas līderis Kadirovs slēpj patiesību par saviem mantiniekiem - viņa bērni ir dzimuši no vismaz četrām dažādām sievietēm, lai arī tiek atzīti par viņa oficiālās sievas Mednijas Kadirovas bērniem, raksta dialog.ua.

Kadirovs apgalvo, ka viņa oficiālā sieva Mednija Kadirova līdz 42 gadu vecumam dzemdējusi viņam 14 bērnus, tomēr žurnālisti, strādājot pie filmas “Kadirova vertikāle”, pamatojoties uz sarunām ar trim republikas galvai pietuvinātiem cilvēkiem, kā arī dažādiem ģimenes dokumentiem, atklājuši daudz jaunu faktu par Čečenijas līdera ģimeni.

Vismaz seši no Ramzana Kadirova bērniem, kurus uzskata par viņa sievas Mednijas bērniem, ir dzimuši viņa trim pārējām sievām. Šie bērni dzīvo atsevišķās mājās kopā ar savām mātēm, bet publiski tiek iepazīstināti kā Mednijas bērni.

Pēc žurnālistu apgalvojumiem, 2006. gadā Kadirovam bērnu dzemdējusi 14 gadus veca meitene Fatima, kura vēlāk laidusi pasaulē vēl trīs Kadirova bērnus.

Čečenijas līderim esot bērns arī no 16 gadus vecas meitenes, kura 2009. sāka strādāt valdības jaunatnes lietu komitejā un pēc trim gadiem jau bija iecelta ministra pirmā vietnieka amatā.

Sesto bērnu, kuru uzdod par Mednijas bērnu, 2014. gadā laida pasaulē slavenā čečenu dejotāja un dziedātāja Aminata Akhmadova. Pirms tam viņa ieņēma Kadirova palīga amatu, bet tagad viņa ir valsts dziesmu un deju ansambļa "Nokhcho" mākslinieciskā vadītāja.

Visos gadījumos Kadirovs oficiāli noformējot islāma laulību ar meitenēm - nikah, taču nekad to neatzīst publiski.

"Kadirovs dod priekšroku jaunām meitenēm, skolniecēm vai pirmā kursa studentēm," žurnālistiem sacīja kās Ramzana Kadirova paziņa. “Viņam ir asistents, kas uztur kontaktus ar desmitiem, varbūt simtiem jaunu čečenu meiteņu.”

Pēc cita sarunu biedra teiktā, kad Ramzans pirmo reizi pārņēma vadību Čečenijā, viņa ļaudis varēja noķert jaunas meitenes un aizvest pie Kadirova tieši no ielas.

Vairumā gadījumu Kadirovs par savām sievietēm rūpējas finansiāli un karjeras ziņā - viņas saņem nekustamos īpašumus un amatus Čečenijas varas iestādēs, tomēr ir bijuši arī gadījumi, kad Kadirovs izrīkojas ļoti nežēlīgi.

Iespējams, traģiskākā šāda veida epizode ir kādas meitenes neizmeklētā slepkavība 2003. gadā. Pēc avotu stāstītā, viņiem ar Kadirovu bija attiecības, kas beidzās ar meitenes nāvi no nezināma šāvēja lodēm tieši viņas dzimtās pilsētas ielā. Saskaņā ar versiju, meitene nāves brīdī bija stāvoklī.

Svarīgākais