Lielais karstums Grieķijas salās paņēmis tūrista dzīvību; vairāki cilvēki pazuduši bez vēsts

© Unsplash

Agrā sestdienas rītā, Grieķijas austrumu salā Samosā, tika atrasts miris kāds Nīderlandes tūrists, ziņo vietējie mediji. Tas ir jaunākais notikums pēdējo gadījumu virknē, kad tūristi Grieķijas salās ir gājuši bojā vai pazuduši bez vēsts.

Jau rakstījām, ka līdzīgos apstākļos, Grieķijas Simi salā pagājušajā svētdienā tika atrasts miris populārāis britu TV vadītājs un grāmatu autorus Dr. Maikls Moslijs. Tiesu ekspertīzē secināts, ka viņš miris neilgi pēc došanās pārgājienā pa sarežģītu, akmeņainu reljefu.

74 gadus vecā Nīderlandes tūrista līķi atrada Ugunsdzēsības dienesta drons.

Tas atradās gravā aptuveni 300 metrus no vietas, kur viņš pēdējo reizi tika novērots svētdien, kad lielā karstumā devās pārgājienā.

Vietējās varas iestādes joprojām meklē četrus cilvēkus, par kuru pazušanu tika ziņots pēdējās dienās.

Piektdien tika ziņots par divu franču tūristu pazušanu Sikinosā, salīdzinoši nošķirtajā Kiklādu salā Egejas jūrā, kurā dzīvo mazāk nekā 400 pastāvīgo iedzīvotāju. Abas sievietes, 73 un 64 gadus vecas, bija atstājušas savas viesnīcas, lai satiktos.

Savukārt par 70 gadus vecu amerikāņu tūristi mazajā Matraki salā Grieķijas ziemeļrietumu galā ceturtdien ziņoja viņas apmešanās vietas saimnieks. Pēdējo reizi tūriste redzēta otrdien kafejnīcā kopā ar divām citām tūristēm, kuras kopš tā laika ir pametušas salu.

Bet Amorgosas salā varas iestādes joprojām meklē 59 gadus vecu tūristu, par kuru ziņots, ka viņš ir pazudis kopš otrdienas, kad viņš vienatnē bija devies ļoti karstā pārgājienā.

Vairāki plašsaziņas līdzekļi savos komentāros pievēršas acīmredzamai nepieciešamībai informēt tūristus par briesmām, kas rodas, dodoties pārgājienos lielā karstumā.

Svarīgākais