Atklāts, kas izraisīja Lielbritānijas televīzijas slavenības Maikla Moslija nāvi

© Scanpix

BBC ziņo, ka televīzijas raidījumu vadītāja Maikla Moslija līķa sākotnējā autopsija atklāja, ka viņš miris dabīgā nāvē.

Viņa mirstīgās atliekas tika atrastas svētdien akmeņainā apvidū Grieķijas Simi salā četras dienas pēc viņa pazušanas.

Policijas pārstāve sacīja, ka sākotnējā autopsijā nav konstatēti ievainojumi, kas varētu izraisīt viņa nāvi.

Moslijs nomira trešdien ap pulksten 16.00 pēc vietējā laika, tas ir - tajā pašā dienā, kad viņš pazuda.

Videonovērošanas kameru ierakstos redzams, ka Moslijs pazūd no redzesloka, dodoties lejup pa kalna nogāzi netālu no vietas, kur vēlāk tika atrasts viņa ķermenis.

Kadros, kas uzņemti netālu no “Agia Marina” pludmales bāra, viņš ir redzams, iespējams, pēdējos dzīves mirkļos, kad viņš nokāpj pa nogāzi un pazūd aiz sienas.

Par 67 gadus vecā četru bērnu tēva pazušanu tika ziņots pēc tam, kad viņš pazuda trešdien ap pulksten 13.30 pēc vietējā laika, pastaigājoties pa “Agios Nikolaos” pludmali.

Viņa līķi atrada bāra vadītājs pēc tam, kad "kaut ko ieraudzīja" pie bāra žoga.

Avots policijā sacīja, ka, atklājot līķi, tika apstiprināts, ka viņš ir miris "vairākas dienas".

Moslija sieva Klēra Beilija Moslija svētdien sacīja, ka viņas ģimene "mierina sevi ar to, ka viņš savā dzīvē ļoti maz palaida garām".

"Viņš veica neticamu kāpumu, izvēlējās nepareizo maršrutu un nokrita tur, kur viņu nevarēja viegli pamanīt liela meklēšanas komanda," teikts upura sievas paziņojumā.

Moslijs studēja medicīnu Londonā un ieguva ārsta kvalifikāciju, kā arī pēdējās divas desmitgades strādāja par raidījumu vadītāju, dokumentālo filmu veidotāju, žurnālistu un autoru. Viņš ir pazīstams ar saviem televīzijas šoviem, tostarp “Trust Me, I'm a Doctor”.

Pasaulē

Atsevišķos ASV Demokrātu partijas sektoros jaušama panika pēc prezidenta Džo Baidena neveiksmīgā snieguma nule notikušajās televīzijas debatēs, un daži pat aktīvi apspriež to, kas vēl nesen bija neiedomājams - Baidena nomaiņu ar citu kandidātu, vēsta izdevums "Politico", atsaucoties uz saviem avotiem.

Svarīgākais