Reta baltā bifeļa piedzimšana piepilda senu indiāņu pareģojumu

© Pixabay

Reta baltā bifeļa piedzimšana Jeloustonas nacionālajā parkā ir piepildījusi Lakota cilts indiāņu pareģojumu, kas vēsta par labākiem laikiem. Tomēr, saskaņā ar Amerikas indiāņu cilts pārstāvju brīdinājumu, tas ir arī signāls, ka ir vairāk jāaizsargā zeme un tās dzīvnieki.

“Šī teļa piedzimšana ir gan svētība, gan brīdinājums. Mums ir jādara vairāk, ”sacīja virsaitis Arvols Lūkojošais Zirgs, Dienviddakotas indiāņu garīgais vadītājs un Svētās Baltā bifeļu teļa sievietes pīpes turētājs.

Svētais teļš esot piedzimis, jo pēc bargās ziemas pērn tik iznīcināti tūkstošiem Jeloustonas bifeļu, kas pazīstami arī kā bizoni. Vairāk nekā 1500 tika nogalināti, nosūtīti uz kaušanu vai nodoti ciltīm, kuras cenšas atgūt pārvaldību pār dzīvnieku, ar kuru viņu senči tūkstošiem gadu dzīvoja līdzās.

Lakotas ciltij balta bifeļa teļa piedzimšana ir līdzīga Jēzus Kristus otrajai atnākšanai, sacīja Lūkojošais Zirgs.

Lakotu leģenda vēsta, ka pirms aptuveni 2000 gadiem, kad nebija nekā laba, beidzās ēdiens un pazuda bizoni, parādījās baltā bifeļu teļa sieviete, pasniedza cilts pārstāvim īpašu pīpi un saišķi, iemācīja lūgties un teica, ka pīpi var izmantot bifeļu pievilināšanai. Aizejot viņa pārvērtās par baltu bifeļu teļu.

"Un kādu dienu, kad atkal būs grūti laiki," stāstot leģendu, sacīja Lūkojošais Zirgs, "es atgriezīšos un nostāšos uz zemes kā balts bifeļa teļš ar melnu degunu, melnām acīm un melniem nagiem."

Viņš sacīja, ka 1994. gadā Viskonsīnā piedzima līdzīgs baltais bifeļu teļš, tolaik tam deva vārdu Brīnums.