Arī Lielbritānija piemēro sankcijas Maskavas biržai

© pixabay.com

Sekojot ASV piemēram, Lielbritānija ceturtdien paziņojusi par sankciju piemērošanu Maskavas akciju biržai un par citām jaunām sankcijām pret Krieviju.

ASV trešdien pavēstīja, ka nosaka sankcijas Maskavas akciju biržai, kas ir Krievijas galvenais fondu tirgus un klīringa iestāde darījumiem ārvalstu valūtās. Reaģējot uz sankcijām, Maskavas akciju birža šodien apturēja ASV dolāru un eiro tirdzniecību.

Londona paziņoja, ka 50 jaunie ierobežojumi skars Krievijas finanšu sistēmu un piegādātājus, kas atbalsta tās kara rūpniecību. Sankcijas saskaņotas ar G7 partneriem, kas šodien pulcējas uz samitu Itālijā.

Lielbritānijas Premjerministrs Riši Sunaks paziņoja, ka Apvienotā Karaliste "vienmēr stāvēs plecu pie pleca ar Ukrainu tās cīņā par brīvību". "Šodien mēs vēlreiz pastiprinām ekonomisko spiedienu, izmantojot sankcijas, lai ierobežotu Krievijas spēju finansēt savu kara mašīnu," viņš piebilda.

Sunaks uzsvēra, ka Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam ir jāzaudē, un ir absolūti būtiski, lai viņš nevarētu ilgstoši finansēt karu.

Starp jaunajām Lielbritānijas sankcijām ir arī britu pirmās sankcijas pret kuģiem, kas ietilpst tā dēvētajā Putina ēnu flotē, kuru Kremlis izmanto, lai apietu Rietumu noteiktos naftas eksporta ierobežojumus.

Sankcijas vērstas arī pret munīcijas, darbgaldu, mikroelektronikas un loģistikas piegādātājiem Krievijas militārajiem spēkiem. Šo piegādātāju vidū ir uzņēmumi, kas atrodas Ķīnā, Izraēlā, Kirgizstānā un Turcijā, kā arī kuģi, kas transportē militārās preces no Ziemeļkorejas uz Krieviju.