Slaidiņš cer, ka šogad Ukrainai izdosies sagraut Krimas tiltu

© Ekrānšāviņš

Rietumu jaunākā militārā palīdzība ir ļāvusi nostiprināt Ukrainas aizsardzību pret Krieviju, bet vēl jāgaida nozīmīgākas uzvaras, kas Ukrainai būtu īpaši svarīgi, ceturtdien intervijā TV3 atzīmēja Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš.

Virsnieks cer, ka šogad Ukrainai izdosies sagraut Krimas tiltu. Pašlaik ukraiņi ir aktīvi Krievijas armijas apgādes līniju apdraudēšanā.

Pēc ukraiņu apkopotajām ziņām, pašlaik Ukrainā esot ap 510 000 Krievijas militāristu. Slaidiņš Krievijas karaspēka kaujas spējas vērtēja gana kritiski, jo, neskatoties uz milzīgo karavīru skaitu, ļoti būtisku progresu frontē krieviem neizdodas gūt.

Tāpat viņš bija diezgan kritisks par Krievijas armijas militāro nodrošinājumu, jo, ja ar to viss tiešām būtu tik lieliski, kā klāsta propagandisti, tad Krievijas režīma līderis Vladimirs Putins un viņa cilvēki neskraidītu pa visu pasauli, meklējot atbalstu.

No Baltkrievijas puses būtiskus militārus draudus eksperts pašlaik nesaskata, jo tai pašlaik nav lielu kaujasspējīgu vienību, turklāt Krievija ir noplacinājusi šīs valsts militāros resursus, jau izmantojot tos savām vajadzībām.

Pēc Slaidiņa vārdiem, pašlaik Krievijas centrālais uzbrukums Ukrainā joprojām ir ap Doņecku, bet pie Harkivas tiek veikta atbalsta operācija, lai panāktu daļas Ukrainas spēku atvilkšanu no kaujas operāciju centrālajiem rajoniem. Viņa skatījumā, Harkivā abas puses ir pieļāvušas kļūdas, tostarp Ukrainai nepietiekamas sagatavotības dēļ nācies turp pārdislocēt jaudīgas savas vienības.

Slaidiņš atzīmēja, ka ļoti nozīmīgas sekmes pie Harhivas krieviem nav izdevies gūt, bet kā pozitīvas sekas vērtējams tas, ka Rietumi deva atļauju Ukrainai izmantot to piegādātos ieročus uzbrukumiem Krievijas teritorijā, kas ir vitāli svarīgi Ukrainas aizsardzībai.

Pasaulē

Putina pompozā vizīte Phenjanā pie diktatoru cunftes kolēģa Kima Čenuna iezīmē ne vairāk un ne mazāk kā jaunu lappusi cilvēces vēsturē. Skaidri, bez aizplīvurojumiem tiek pasaulei demonstrēta jaunā konstrukcija: Krievijas – Ziemeļkorejas ass. Parakstot “visaptverošas stratēģiskās partnerības” līgumu, abi diktatori it kā nostājas kopā ar mugurām pret pārējo naidīgo cilvēci, kura it kā grib viņiem atņemt smagā, asiņainā cīņā iegūto varu.

Svarīgākais