Putina mīļākā Kabajeva pērk rezerves daļas biznesa lidmašīnai, neskatoties uz sankcijām

© Pixabay.com

Kamēr Krievijas civilā aviācija cieš no pastāvīgiem bojājumiem rezerves daļu trūkuma dēļ, Alīnas Kabajevas biznesa lidmašīnas apkalpojošais uzņēmums importē Rietumos ražotas rezerves daļas, ziņo Theins.ru.

Kamēr Krievijas civilajai aviācijai sankciju dēļ ir jādemontē vairāki lidaparāti, jo nav iespējams ievest detaļas no ārvalstīm, tikmēr Putina tuvāko cilvēku lokam nav nekādu ierobežojumu vai apgrūtinājumu - par Vladimira Putina neoficiālo sievu dēvētā Kabajeva ceļo ar 3 miljardu rubļu vērto “Falcon 7X” lidmašīnu.

Šo biznesa lidmašīnu - vismaz līdz nesenam laikam - apkalpoja uzņēmums “Russair”, kas to nomā no apdrošinātāja “Sogaz”, kura akcionāri ir Putinam pietuvināti cilvēki.

Oficiālie “Russair” labuma guvēji visi ir saistīti arī ar Putinu, un uzņēmumam nav piemērotas sankcijas - arī kara laikā tas turpina saņemt rezerves daļas luksusa Rietumos ražotajai biznesa lidmašīnai “Falcon”.

2023. un 2024. gadā, saskaņā ar “The Insider” rīcībā esošo muitas informāciju, uzņēmums Krievijā importēja raiduztvērēju, gredzenus un blīves, kabeļa apvalku, zemējuma vadu, rezerves barošanas blokus, lidmašīnu riepas, ugunsdzēšamos aparātus, atsperu plāksnes, uzgriežņus, dūmu pārsegus, kronšteinus, skrūves, audio austiņas, skābekļa maskas pilotiem un citus “Falcon” produktus. Rezerves daļu dažotāji nāk no ASV, Francijas, Kanādas un Lielbritānijas.

Piegādes Putina svītas personīgajai aviokompānijai tiek piegādātas caur Turciju, AAE un Maldīvu salām.

Neskatoties uz aizliegumu pārdot jahtas Krievijai, Francijā ražoto luksusa buru kuģi “Immortal Dreamer” nesen iegādājās arī ar Vladimira Putina brāļadēlu Mihailu Šelovu saistīta kompānija - buru kuģis “Immortal” Dreamer tika uzbūvēts Francijā 2023. gadā.

Jahta tika nolaista ūdenī 2023. gada sākumā, un jau augustā, saskaņā ar “The Insider” rīcībā esošajiem muitas dokumentiem, tā tika nogādāta Krievijā tranzītā caur Turciju.

Starpnieks bija “Burevestnik” grupa, kuras īpašnieks Andrejs Boiko ir pazīstams kā Kremlim pietuvināts jahtu importētājs. Viens no “Burevestnik” grupas darbiniekiem tika iekļauts Putina un Kabajevas šodien slavenākās jahtas “Šeherezāde”, uz kuras ir džudo zāle un ūdens diskotēka, vecāko apkalpes locekļu sarakstā.

Buru laivas “Immortal Dreamer” pircējs bija iepriekš nezināmais uzņēmums “Mercury”. Papētot šī uzņēmuma oficiālos īpašniekus, vadītājus un darbiniekus, izrādījās, ka daudzi no viņiem vienlaikus bija nodarbināti uzņēmumā “Accept”, kas ir Putina brāļadēla Mihaila Šelomova personīgais uzņēmums. Šelomovs ir Putina brāļa dēls, un uz viņa vārda reģistrēto īpašumu vērtība tika lēsta vairāk nekā miljardā dolāru.

Pats Šelomovs, pēc “The Insider” datiem par aviobiļešu rezervācijām, regulāri apmeklē Melnās jūras piekrasti kopā ar sievu un diviem bērniem, lidojot no Sanktpēterburgas uz Sočiem.

Ne Putina brāļadēls Šelomovs, ne uzņēmumi, kas saistīti ar elitārā franču burukuģa importu Krievijā, nav pakļauti Rietumu sankcijām, un, kā noskaidrojis “The Insider”, sankcijas joprojām neliedz uz Krieviju piegādāt ne dārgas jahtas, ne luksusa lidmašīnu rezerves daļas.

Svarīgākais