Kalifornijas universitātē aiztur 27 palestīniešu atbalstītājus

© unsplash.com

Policija šonedēļ izklīdināja mēģinājumus Losandželosā esošās Kalifornijas universitātes (UCLA) teritorijā izveidot jaunu telšu pilsētiņu, kur organizēt demonstrācijas palestīniešu atbalstam, un aizturēja 27 cilvēkus, paziņoja universitātes pārstāvis.

UCLA asociētais vicekanclers studentu pilsētiņas drošības jautājumos Riks Brezīls pavēstīja, ka pirmdienas vakarā demonstrācijas laikā aizturēti 27 cilvēki.

Viņi aizturēti par apzinātu universitātes darbības traucēšanu. Viena persona aizturēta par policista aizskaršanu, paziņoja universitātes policija. Aizturētajiem noteikts aizliegums 14 dienas atrasties UCLA teritorijā, un pēc tam viņi ir atbrīvoti.

Brezīls norādīja, ka pret aizturētajiem studentiem tiks vērsta disciplinārā lieta, par kuru var noteikt aizliegumu uzturēties universitātes pilsētiņā, kārtot noslēguma eksāmenus vai piedalīties izlaiduma pasākumos.

Policija ziņo, ka demonstranti vairākkārt mēģināja izvietot teltis, nojumes un barjeras, pārvietojoties pa dažādām vietām un traucējot netālu notiekošos gala eksāmenus. Demonstrantu grupa arī sabojāja strūklaku, ar krāsu appūta bruģi, sabojāja ugunsdrošības iekārtas, mēbeles pagalmā, norāva elektrības vadus un sabojāja automašīnas.

Demonstrācijā ievainoti seši UCLA policijas darbinieki un viens apsargs guva galvas traumu.

ASV un Eiropas universitāšu pilsētiņās tiek veidotas protestu nometnes, kurās studenti pieprasa pārraut saites ar Izraēlu vai kompānijām, kas atbalsta Izraēlas karu Gazas joslā. Organizatori pieprasa izbeigt Izraēlas karu pret Gazas joslā valdošo palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās", apgalvojot, ka tas esot "genocīds pret palestīniešiem".

UCLA notikuši vairāki protesti. Pēc tam, kad palestīniešu atbalstītājiem uzbruka pretēju uzskatu paudēji, bet policija nereaģēja, un desmitiem cilvēku tika aizturēti, kad tika nojaukta protestētāju nometne, atkāpās UCLA policijas vadītājs un tika izveidots jauns universitātes pilsētiņas drošības dienests. Pēc tam tika bloķēti mēģinājumi izveidot jaunu protestu nometni.