Lidmašīnas pasažieriem izmaksās tūkstošiem dolāru par spēcīgu turbulenci lidojuma laikā

© Pixabay

Aviokompānija „Singapore Airlines” ir nosūtījusi kompensācijas piedāvājumus pagājušā mēneša lidojuma pasažieriem, kuri piedzīvoja spēcīgu turbulenci. Tās rezultātā desmitiem pasažieru guva dažādu pakāpjus ievainojumus, kā arī viens pasažieris gāja bojā.

Uzņēmuma paziņojumā minēts, ka pasažieriem, kas guvuši vieglas traumas, piedāvāti 10 000 ASV dolāru, bet tie, kas guvuši nopietnas traumas, var apspriest piedāvājumu, lai apmierinātu viņu īpašās vajadzības.

"Pasažieriem, kas medicīniski novērtēti kā guvuši nopietnus ievainojumus, kuriem nepieciešama ilgstoša medicīniskā aprūpe un kuri pieprasa finansiālu palīdzību, tiek piedāvāts avansa maksājums 25 000 ASV dolāru apmērā viņu tūlītējo vajadzību apmierināšanai," kas būs daļa no jebkura galīgā izlīguma.

Jau rakstījām, ka 73 gadus vecs pasažieris nomira no iespējamās sirdslēkmes un desmitiem tika ievainoti pēc tam, kad reiss SQ321 no Londonas uz Singapūru saskārās ar „pēkšņu, ārkārtēju turbulenci,” lidojot virs Mjanmas. Reiss tika novirzīts un lidmašīna nolaidās Bangkokā, Taizemē.

Pasažieri stāstīja, ka apkalpe un tie, kas nebija piesprādzēti, pacēlās virs salona grīdas vai sēdekļiem un ietriecās salona griestos, vietām tos ieplaisājot.

Bangkokas slimnīca, kurā tika ārstēti pasažieri, paziņoja, ka ir gūti muguras, smadzeņu un galvaskausa traumas.

4. jūnijā, vairāk nekā divas nedēļas pēc 20. maija lidojuma, Bangkokas slimnīcās medicīnisko aprūpi joprojām saņēma 20 pasažieri, vēsta aviokompānija.

Svarīgākais