ASV senators skaidro, kas ir patiesais iemesls Krievijas iebrukumam Ukrainā

© Pixabay.com

Ukrainai ir lielas minerālu rezerves, un, ja Krievija uzvarēs, daļa no šiem resursiem nonāks Ķīnā - tā intervijā telekanālam “CBS News” sacīja ASV republikāņu senators Lindsijs Greiems, raksta "unian.net".

"Viņi Ukrainā “sēž” uz 10-12 triljoniem dolāru svarīgu izrakteņu. Viņi varētu būt bagātākā valsts visā Eiropā. Es nevēlos atdot šo naudu un šos aktīvus Ķīnai. Palīdziet Ukrainai tagad! Viņi varētu būt labākie biznesa partneri, par kādiem mēs jebkad esam sapņojuši," sacīja amerikāņu politiķis.

Pēc viņa teiktā, 10-12 triljonus dolāru vērtu derīgo izrakteņu vērtību varētu izmantot Ukraina un Rietumi tā vietā, lai tos atdotu Putinam un Ķīnai.

"Palīdzēsim viņiem uzvarēt karā, kuru nevaram atļauties zaudēt. Atradīsim risinājumu šim karam. Viņi sēž uz zelta raktuves," uzsvēra politiķis.

ASV republikāņu senators Lindsijs Greiems iepriekš sacīja, ka atbalstīs centienus apmācīt Ukrainas militārpersonas ārpus ASV. Viņš arī norādīja, ka ir pienācis laiks nodot Ukrainai F-16.

Greiems aicināja Ukrainas likumdevējus pēc iespējas ātrāk pieņemt mobilizācijas likumprojektu un norādīja uz nepieciešamību samazināt mobilizācijas vecumu.

Svarīgākais