Rietumu analītiķis nosauc vienu no lielākajām Krievijas bruņoto spēku kļūdām

© Pixabay.com

Maskavas plāns uzbrukt Harkivas apgabalam jau sākotnēji bijusi ne īpaši gudra ideja, kas beidzās ne tikai ar lieliem zaudējumiem, bet arī ar milzīgu reputācijas neveiksmi, raksta "dialog.ua".

Kopš kara sākuma Ukrainā Krievija ir pieļāvusi daudzas nopietnas kļūdas, taču ofensīva Harkivas apgabalā ir viena no sliktākajām, savā “X/Twitter” raksta militārais analītiķis Endrū Perpetua.

Viņš nosauca četras tēzes par to, kāpēc Maskavas plāns jau sākotnēji bija muļķīga ideja, kas beidzās ne tikai ar lieliem zaudējumiem, bet arī ar milzīgu reputācijas sagrāvi.

Pirmkārt, no militārā viedokļa tam nebija nekādas jēgas. Tā esot bijusi absolūta resursu izšķērdēšana, kas novērsa Krievijas uzmanību no visiem tās mērķiem un nesniedza tai nekādu ilgtermiņa labumu.

Otrkārt, operācija bija pilnīga neveiksme un parādīja, ka Krievija ir vājāka nekā jebkad pēdējā gada laikā vai vēl ilgāk.

Treškārt, šī ofensīva paaugstināja Ukrainas karaspēka morāli laikā, kad viņiem tas patiešām bija nepieciešams.

Ceturtkārt, Krievija “atkal parāda, ka tai nav īpaši gudras idejas”, ieguldot vēl vairāk resursu tādu mērķu sasniegšanai, kam nav ne nozīmes, ne vērtības. “Pat ja viņi tos sasniegs, tā joprojām būs resursu izšķiešana. Un tagad viņi ir spiesti pārsūtīt resursus no citiem virzieniem, lai pasliktinātu savu neveiksmi. Tas viss nav īpaši gudri, un es ceru, ka Krievija arī turpmāk rīkosies tieši tāpat," analītiķis uzsvēra.

Svarīgākais