Krievija atradusi veidu, kā atriebties Austrijai

© unsplash.com

Krievijas Ārlietu ministrija ir anulējusi Austrijas raidsabiedrības ORF žurnālistes Marijas Klipsas-Vitingas akreditāciju un likusi viņai atstāt Krieviju.

Krievijas Ārlietu ministrija pirmdien paziņoja, ka ORF žurnālistes izraidīšana ir reakcija uz Austrijas lēmumu anulēt akreditāciju Krievijas ziņu aģentūras TASS korespondentam Ivanam Popovam.

Maskavas ārpolitiskais resors paziņoja, ka Austrija 30. aprīlī anulēja Popova pastāvīgo akreditāciju. Austrijas vēstnieks Maskavā tika izsaukts uz Krievijas Ārlietu ministriju, bet Popovam tas nepalīdzēja un viņš 7. jūnijā aizbrauca no Austrijas.

Maskava nolēma veikt atbilstošus atbildes pasākumus, anulējot ORF žurnālistes akreditāciju un pirmdien viņai dodot norādījumu "tuvākajā laikā izbraukt no Krievijas Federācijas teritorijas".

Austrijas varas iestādes nav publiski paziņojušas par propagandista Popova izraidīšanu un vēl nav reaģējušas uz ORF žurnālistes akreditācijas anulēšanu.

Vairāki Krievijas mediji ir tikuši pakļauti ES sankcijām pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā. Tiem ir aizliegts raidīt ES teritorijā, tomēr to darbiniekiem parasti ir atļauts turpināt strādāt Rietumos. Šīs sankcijas vēl nav skārušas aģentūru TASS, kurai ir ārzemju korespondenti daudzās pasaules valstīs.

Krievijas mediju pārstāvji ir atkārtoti kritizēti ES par dezinformācijas izplatīšanu.