Kas varētu apturēt Putinu? Publicists ierosina “barteru”

© Pixabay.com

Publicists Vitālijs Portņikovs izteicis domu, ka Putinam kaut kas jāpiedāvā apmaiņā pret kara izbeigšanu, raksta "dialog.ua".

Ja sākotnējā prasība būtu Ukrainas nepievienošanās statuss, tad varbūt būtu vērts piekrist nepievienoties NATO apmaiņā pret okupēto teritoriju atgriešanu un kara izbeigšanu, ierosināja publicists Vitālijs Portņikovs. Nav garantijas, ka šis plāns darbosies, taču ir vērts mēģināt, jo īpaši tāpēc, ka krievu spēki sarūk.

Publicists izteica savus ierosinājumus par iespējamo “barteru” ar Krievijas Federāciju: “Rietumi sāk saprast, ka vienkārši piespiest Krieviju piekrist sarunām, jo ​​tai ir jāpārliecinās, ka tā nevar okupēt Ukrainu, ir pārāk optimistisks scenārijs. Tas nozīmē, ka Krievijai kaut kas ir vajadzīgs.

Varbūt Krievija vēlas kaut ko, piemēram, neitrālu statusu Ukrainai. Iespējams, ar to pietiks, lai tā atteiktos no turpmākām darbībām Ukrainas teritorijas ieņemšanai un Ukrainas infrastruktūras iznīcināšanai."

"Mēs nezinām, kā viņš reaģētu, bet, no otras puses, pastāv iespēja, ka Putinam šobrīd tiešām nav pietiekami daudz resursu, viņš var uzskatīt, ka viņam ir grūti cīnīties, un tāds starprezultāts karā viņam būs pieņemams," piebilda Vitālijs Portņikovs.

Svarīgākais