VIDEO. “Tautas glābējs”: Francijā kara veterāns mēģina noskūpstīt Zelenska roku

© Dmitrijs Suļžics/MN

Piemiņas ceremonijas laikā par godu 80.gadadienai, kopš Rietumu sabiedroto izkāpšanas Normandijā, kāds Otrā pasaules kara veterāns mēģināja noskūpstīt Ukrainas prezidenta Vladimira Zelenska roku. Šis brīdis tika pārraidīts tiešraidē no ceremonijas vietas, raksta UNIAN.

Kā redzams uzņemtajos videokadros, ceremonijas laikā viesus vienu pēc otra iepazīstināja ar kādu Rietumvalsts veterānu. Pirmais veterānu sveica Kanādas premjerministrs Džastins Trudo, taču viņš veterānā lielu interesi neizraisīja.

Vladimirs Zelenskis stāvēja blakus Trudo. Tiklīdz veterānam tika paziņots, ka tas ir Ukrainas prezidents, viņš nekavējoties mēģināja noskūpstīt Zelenska roku, iesaucoties: "Tautas glābējs!" Ukrainas līderis laikus pārtrauca šo cienījamā veterāna apbrīnas pilno izrādi.

Pēc tam Ukrainas prezidents un veterāns kādu laiku sarunājās, un viņu saruna tika pārraidīta uz lieliem ekrāniem, kas uzstādīti ceremonijas teritorijā.

Pasaulē

Somija plāno jau nākamnedēļ piedāvāt profilaktisku vakcināciju pret putnu gripu atsevišķai sabiedrības grupai, kas strādā ciešā saskarē ar dzīvniekiem, 25. jūnijā paziņoja veselības aizsardzības iestādes. Tādējādi Somija kļūst par pirmo valsti pasaulē, kas spērusi šādu soli.

Svarīgākais