Eksperti: Taivānu, iespējams, sagaida Ukrainas liktenis

© Pixabay.com

Eksperti ir pārliecināti, ka Kims Čenuns nolēmis palielināt savu popularitāti starp tādām valstīm, kas ietver Krievijas Federāciju, Irānu un Ķīnu, un Taivāna ir apdraudēta, raksta izdevums “The Hill”.

Pagājušajā nedēļā Ziemeļkoreja mēģināja palaist kosmosā spiegošanas satelītu, izmantojot ballistisko raķeti. Žurnālisti atgādina, ka jau iepriekš Phenjana atbalstīja Putina lēmumu iebrukt Ukrainā, turklāt Ziemeļkoreja apgādā Krievijas Federāciju ne tikai ar artilērijas šāviņiem, bet arī bezpilota lidaparātiem un ballistiskajām raķetēm.

Lai arī spiegu satelīta palaišana neizdevās, Ziemeļkoreja sāka aktīvu “verbālu” karu pret Koreju un ASV - mediji raksta, ka Rietumi atkal var nokavēt, pieņemot lēmumu par jaunajiem draudiem, kas slejas pār demokrātisko pasauli, un eksperti aicina ASV neatkārtot savas kļūdas, izmantojot Ukrainas piemēru. Pretējā gadījumā Taivānu nākotnē sagaida tāds pats liktenis kā Ukrainu.

Iepriekš ASV prezidents Džo Baidens lika saprast, ka ir gatavs lietot spēku pret Ķīnu, ja Pekina nolems uzbrukt Taivānai - Vašingtonas reakcija uz notikumiem Taivānā un ap to būs tieši atkarīga no apstākļiem.

Pasaulē

Pēdējo reizi Keita Midltone bija redzama sabiedrībā Ziemassvētku dievkalpojumā, kuru apmeklēja 2023. gada 25. decembrī, - viņas gandrīz sešus mēnešus ilgās publiskās prombūtnes laikā izplatījās dažādas teorijas par Velsas princeses pazušanu, bet “Trooping the Color 2024” parādes laikā viņa atka iepriecināja skatītājus ar savu klātbūtni, vēsta izdevums “Focus”.

Svarīgākais