Lange: NATO jau šogad jāsāk sarunas ar Ukrainu par tās iestāšanos aliansē

© Depositphotos

Sabiedrībā arvien biežāk izskan viedoklis, ka velēšanas esošajos apstākļos ir bīstamas, bet tā tas nav, jo demokrātijām nav jābaidās no vēlēšanām, bet politiķiem nav jābaidās no konkurences, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra konferencē uzsvēra politologs Niko Lange.

Viņš ir pārliecināts, ka vēlēšanas ir demokrātijas labākā izpausme un politiķiem būtu jārīkojas proaktīvi, lai cīnītos ar populisma vilni.

Tāpat viņš uzskata, ka Krievija nevar uzvarēt NATO un pārējās Rietumu valstis, jo pašlaik jau ir redzams, ka Krievijai kara laukā Ukrainā nesokas labi un tā nekaro par lielām pilsētām, bet gan par maziem ciemiem.

Krievija šo karu pasniedz kā konfliktu ar visu NATO, bet realitāte ir tāda, ka NATO nemaz nav sākusi karot, uzsver Lange, papildinot, ka Krievija jau ir upurējusi tūkstošiem karavīru, bet NATO konfliktā tiešā veidā nepiedalās un karavīrus nezaudē.

Ir savādi dzirdēt no vairākām valstīm, ka mums ir grūti atturēt Krieviju. Naratīvs, ka Krievija ir neuzveicama un tās sakāve nav prognozējama, ir Krievijas izplatīts, bet mediji un politiķi Eiropā to bieži vien atkārto.

Rietumos pastāv viedoklis, ka Ukraina ir jāatbalsta un konflikts pats kaut kā beigsies, bet tas tā nenotiks. Rietumiem ir jārīkojas proaktīvi, uzsvēra Lange, papildinot, ka NATO jau šogad jāsāk sarunas ar Ukrainu par tās iestāšanos aliansē.